Χιονοδρομικό: Βλάβες στα παμπάλαια λιφτ δημιούργησαν προβλήματα

Οι αναπάντεχες βλάβες που σημειώθηκαν στα ηλικίας πάνω από 68 χρονών αναβατήρες, δημιούργησαν πρόβλημα στους σκιέρ και επισκέπτες χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα να παραταθεί η λειτουργία του κέντρου χθες το απόγευμα, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να το χαρούν, λόγω τω προβλημάτων μπορούν να το επισκεφθούν και σήμερα με την κάρτα που εξέδωσαν χθες.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα παραμείνει ανοιχτό όλη την εβδομάδα και ενδεχομένως για μεγάλο διάστημα αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για νέες χιονοπτώσεις Πέμπτη – Παρασκευή.
Για την κατάσταση που επικράτησε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου χθες Κυριακή μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρης Ιγγλέσης που τόνισε ότι χθες υπήρξε επισκεψιμότητα περίπου 700 ατόμων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Όπως είπε, επειδή υπήρξε μια ατυχία το πρωί, λόγω βλάβης στο διπλό λιφτ, που όμως επιδιορθώθηκε μετά από μια περίπου ώρα, το ωράριο του Χιονοδρομικού παρατάθηκε, μετά τις 4 το απόγευμα και ο κόσμος το χάρηκε.

Μεταχειρισμένοι από το 1968…
Σύμφωνα με τον κ. Ιγγλέση, οι αναβατήρες τοποθετήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου το 1968 και ήταν μεταχειρισμένοι από την Ιταλία, που τους αντικαθιστούσαν εκείνη την εποχή.
Ο ίδιος τόνισε ότι οι αναβατήρες αυτοί, βρίσκονται σε λειτουργία πάνω από 60 χρόνια και τα καταφέρουν ακόμη λόγω της συντήρησης που γίνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ ανάλογοι δεν υπάρχουν πλέον στον κόσμο, παρά μόνο ίσως σε κάποιο μουσείο.
«Αν δεν γινόταν η συντήρηση και αν δεν τους φροντίζαμε τόσο πολύ, πιστεύω ότι δεν θα δούλευαν σήμερα», είπε ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος», που παραδέχτηκε ότι δεν έγινε αλλαγή τους την περίοδο που υπήρχαν χρήματα, πολλώ δε μάλλον σήμερα, που υπάρχει οικονομική κρίση, δεν έχει χρήματα να πληρώσει το προσωπικό και «κληρονόμησε» μεγάλο χρέος από τους προηγούμενους.

Βλάβη μετά τα δοκιμαστικά
Το Σάββατο, τόνισε ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» ανέβηκε όλο το προσωπικό στο Χιονοδρομικό Κέντρο, ξεπάγωσαν και δούλεψαν τα λιφτ, ώστε να είναι έτοιμα για την Κυριακή, και το Χιονοδρομικό να υποδεχτεί τον κόσμο.
«Μετά από λειτουργία 15-30 λεπτά το πρωί της Κυριακής, τα δύο λιφτ χάλασαν , έτρεξα να φέρω τον τεχνικό ασφαλείας και σε διάστημα 40 λεπτών η βλάβη στο διπλό λιφτ αποκαταστάθηκε. Επειδή φοβήθηκα μήπως ξαναβγεί η βλάβη, λειτούργησε δοκιμαστικά 20 λεπτά, για να μην ανέβει ο κόσμος και πάθει ξανά βλάβη», δήλωσε ο κ. Ιγγλέσης, που πρόσθεσε ότι ο κόσμος το χάρηκε την Κυριακή.

Ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» χαρακτήρισε ορισμένους κακοήθεις που θέλουν να κάνουν κακό στο Χιονοδρομικό Κέντρο και βρίζουν τον ίδιο προσωπικά, λέγοντας ότι βρίσκεται στο Χιονοδρομικό Κέντρο αφιλοκερδώς και βρίσκεται επί τόπου 15 μέρες, έχοντας αφήσει την οικογένειά του για το καλό του Χιονοδρομικού Κέντρου. Όπως ανέφερε η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αλλά πρέπει να είναι λογική, που αναφέρει ότι όταν ένα μηχάνημα είναι ηλικίας άνω των 60 ετών μπορεί να βγάλει και βλάβες.

Ο ίδιος είπε ότι μπήκε μια σειρά και λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο, ενώ για τις βλάβες ανέφερε ότι γίνεται ότι καλύτερο μπορεί να γίνει. Όπως εξήγησε σήμερα Δευτέρα ήδη συνεργείο δουλεύει για να αποκαταστήσει τη μηχανική βλάβη στο ένα λιφτ και εκτίμησε ότι μέχρι το μεσημέρι θα δοθεί προς χρήση.
Από τα συνολικά τέσσερα λιφτ το Π1 παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ τα άλλα τρία λειτουργούν, μετά την αποκατάσταση βλαβών που έγινε, ενώ σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να βγάλουν βλάβη ξανά.

Ο κ. Ιγγλέσης δήλωσε ότι οι άνθρωποι που δεν χάρηκαν χθες το σκι τους, λόγω της βλάβης του λιφτ, μπορούν να πάνε και σήμερα με την κάρτα που έβγαλαν χθες χωρίς να επιβαρυνθούν παραπάνω.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα είναι ανοιχτό καθημερινά, εφόσον υπάρχει χιόνι, κάτι που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα, καθώς οι προβλέψεις της Μετεωρολογίας αναφέρουν ότι Πέμπτη – Παρασκευή θα πέσει νέο χιόνι στην περιοχή της Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» εκτίμησε ότι αν πέσει και νέο χιόνι θα διατηρηθεί για καιρό και ζήτησε απ’ όλους να είναι καλόβουλοι, να το δεχτούν με χαρά και να κάνουν ότι καλύτερο για να βοηθήσουν τον τουρισμό, το Πήλιο και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.