Χιονόπτωση από τα Χάνια ως το Προμύρι

Στο Αν. Πήλιο «χτύπησε» ο Τηλέμαχος, συνθήκες παγετού αναμένονται αύριο

Στο Ανατολικό Πήλιο χτύπησε το νέο εξπρές κύμα κακοκαιρίας και από τις 9 το πρωί σημειώνεται χιονόπτωση με μέτρια ένταση από τα Χάνια ως το Προμύρι, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Στα νησιά των Σποράδων δεν χιονίζει, ενώ στην πόλη του Βόλου πέφτουν σποραδικά νιφάδες χιονιού, με διαστήματα ηλιοφάνειας και τσουχτερό κρύο. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί αύριο Τρίτη που αναμένονται συνθήκες παγετού, λόγω πτώσης της θερμοκρασίας.

Τα παραπάνω τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, που πρόσθεσε ότι τους δρόμους στα Χάνια και στο Ανατολικό Πήλιο κρατούν ανοιχτούς 30 μηχανήματα, που είναι ακροβολισμένα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Η χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί από την περιοχή της Χορεύτρας μέχρι και το Προμύρι, αλλά και στην περιοχή των Μηλεών.
Στα σημεία επιχειρούν περίπου 30 μηχανήματα της Περιφέρειας, προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο και να μην παρουσιαστούν προβλήματα.

Παράλληλα και στα Χάνια χιόνιζε από το πρωί, με τον δρόμο να είναι ανοικτός, με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να είναι απαραίτητη. Το χιονοδρομικό λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εντοπίζεται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε όλη την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.
Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ χιόνισε και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, χωρίς όμως να υπάρξει χιονόστρωση, ενώ στον Αλμυρό δεν σημειώθηκαν φαινόμενα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη, ενώ στις περισσότερες περιοχές του νομού θα υπάρξει ολικός παγετός, με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν, όλη την διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας όμως τις μετακινήσεις, καθώς θα απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.
Το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα “Τηλέμαχος” σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα επηρεάσει το Ανατολικό Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, χωρίς μεγάλη ένταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.