Χωρίς προβλήματα αλλά και χωρίς rapid test η πρεμιέρα των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας

Επέστρεψαν στις τάξεις τους οι μαθητές

Μετά από περίπου τρεις μήνες τηλεκπαίδευσης και οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας επέστρεψαν σήμερα στις τάξεις τους και στη δια ζώσης διδασκαλία. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα, ο οποίος επισκέπτεται μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή σχολεία του νομού, η πρώτη εικόνα είναι πως όλα κυλούν ομαλά και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στις σχολικές μονάδες.
Βέβαια, τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί πως εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές θα μπορούσαν να κάνουν προεραιτικά τεστ κορωνοϊου πριν εισέλθουν στις σχολικες αίθουσες , όμως την Παρασκευή έγινε γνωστό από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ότι «λόγω εκτάκτου προβλήματος που ανέκυψε στα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, δεν θα πραγματοποιηθεί η προαιρετική δειγματοληψία με rapid τεστ που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου για τους εκπαιδευτικούς, για το λοιπό προσωπικό των σχολείων και για μαθητές άνω των 16 ετών».
Ο κ. Σταχτέας σημείωσε πως δεν είχε ενημέρωση επί του προβλήματος που δημιουργήθηκε.
Το ζήτημα της ματαίωσης των τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλία σχολίασε όμως και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Δοδοντσάκης , ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά πως «κάπου σκόνταψε η δουλειά…», παραπέμποντας για περαιτέρω πληροφορίες στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πινακά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.