Χωρίς σοβαρά προβλήματα χθες απ΄τον καύσωνα

Μια φωτιά σε καθαρισμένο ελαιοπερίβολο και μία, σε ένα κλιματιστικό

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ευτυχώς, πέρασε η χθεσινή μέρα πρωτοφανούς καύσωνα και αποπνικτικής ζέστης στον Βόλο. Το θετικό ήταν ότι υπήρχε άπνοια και ο κόσμος δεν κυκλοφόρησε πολύ, στοιχεία που απέτρεψαν τις πυρκαγιές, καθώς ο δείκτης επικινδυνότητας 4, ήταν πολύ υψηλός. Η Πυροσβεστική δέχτηκε μια κλήση για φωτιά στις 12 χθες το μεσημέρι, μετά τη Ν. Αγχίαλο, κοντά στην 111 Πτέρυγα Μάχης. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 12.15 και στο σημείο πήγαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα που οριοθέτησαν και έσβησαν γρήγορα τη φωτιά. Απολογισμός της πυρκαγιάς ήταν να καούν ξερά χόρτα σε έκταση 3 στρ. και 20 περίπου ελαιόδενδρα.

«Δεν σημειώθηκαν λιποθυμίες
και επεισόδια θερμοπληξίας»

Επίσης, φωτιά ξέσπασε στις 4 το απόγευμα σε κλιματιστικό διαμερίσματος στον Βόλο, που επίσης έσβησαν άμεσα οι πυροσβέστες.
Λίγη δουλειά είχε και το ΕΚΑΒ καθώς στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν σημειώθηκαν λιποθυμίες και επεισόδια θερμοπληξίας, καθώς ο κόσμος προτίμησε να μην κυκλοφορήσει πολύ με τέτοιες συνθήκες.

Ενισχύσεις στα νησιά

Για σήμερα Παρασκευή ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά στα νησιά των Σποράδων θα είναι στο 4, κάτι που επιβάλλει την κ νέου επιφυλακή.
Για να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στα νησιά, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχος Γιώργος Βλόντζος, θα στείλει σήμερα το πρωί τρία οχήματα και έξι πυροσβέστες (ένα όχημα και δύο άτομα σε κάθε νησί, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα ο κίνδυνος σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.