Χωρίς συγκοινωνία τα νησιά των Σποράδων βραδινές ώρες

Δεν θα εξυπηρετούνται όσοι φτάνουν Σκιάθο αεροπορικώς και θέλουν να ταξιδέψουν

Εγκλωβισμένοι στη Σκιάθο θα αναγκαστούν να μείνουν εκατοντάδες τουρίστες που θα φθάνουν στο αεροδρόμιο μεταξύ 5 το απόγευμα και 9 το βράδυ, λόγω του ότι δεν θα υπάρχει φέτος το καλοκαίρι βραδινό ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να μετακινηθούν στα άλλα νησιά των Σποράδων, οι οποίοι θα αναγκάζονται να διανυκτερεύουν στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, το θέμα προέκυψε το φετινό καλοκαίρι, που καταργήθηκε ένα βραδινό δρομολόγιο flying cat από τον Άγιο Κωνσταντίνο, που περνούσε από τη Σκιάθο στις 9 και από την Αλόννησο στις 11 το βράδυ.
Όπως τόνισε ο κ. Βαφίνης, έχει ήδη αποσταλεί στον υφυπουργό Ναυτιλίας κοινή επιστολή των δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, αλλά και των Ενώσεων Ξενοδόχων των τριών νησιών σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ο κ. Βαφίνης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Σαντορινιό, κατά τη διάρκεια της οποίας του έδωσε διευκρινίσεις.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, εντός της τρέχουσας εβδομάδος πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τη συμμετοχή των δημάρχων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου αλλά και εκπροσώπων όλων των ναυτιλιακών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις Σποράδες, προκειμένου να υπάρξει ακτοπλοϊκή σύνδεση σε συνδυασμό με το αεροδρόμιο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Βαφίνης, το θέμα πρέπει διευθετηθεί καθώς θα υπάρξει μεγάλη ταλαιπωρία για τους τουρίστες ειδικά κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ θα αποτελέσει δυσφήμιση για τις Σποράδες. «Υπάρχει ακόμα χρόνος και μπορεί να βρεθεί λύση», εκτίμησε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.