Χρήστος Μπουκώρος: Καμία εξωτερική σύγκλιση της ΚΑΠ

Ζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής Εμπορίου

Καμία εξωτερική σύγκλιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ζήτησε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των μελών της επιτροπής από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη, αναφορικά με τη δέσμη μέτρων αναθεώρησης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021–2027, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού συνεχάρη τον αρμόδιο υπουργό, διότι – όπως επεσήμανε – είναι ο μόνος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ε.Ε. που προσεγγίζει πολιτικά το ζήτημα της παραγωγικής αγροτικής φυσιογνωμίας της Ευρώπης, ζήτησε από τον κ. Βορίδη να συνεχίσει τη μάχη που δίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προστατεύοντας τον έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο και ψαρά.
Μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι πρωτεύοντας στόχος μιας αγροτικής πολιτικής είναι να ελεγχθεί τι πηγαίνει σε κάθε αγροτικό νοικοκυριό. Διότι, ο ελληνικός κλήρος είναι πάρα πολύ μικρός και είναι πάρα πολύ λίγα τα χρήματα- σε σχέση με τους ευρωπαίους – που καταλήγουν στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.
Για αυτό λοιπόν θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, αν θα ληφθεί υπόψη στη νέα αρχιτεκτονική και της Κ.Α.Π. και της Ε.Ε. ότι οι μεσογειακές χώρες πλήρωσαν «το μάρμαρο» της κρίσης και κατά συνέπεια η παραγωγή. Τέλος, θα πρέπει να διευκρινιστεί η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τις επιδοτήσεις, το green deal, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην παραγωγή των μεσογειακών χωρών- κυρίως της Ελλάδας- από την έντονη κλιματική αλλαγή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.