Χρήστος Μπουκώρος: Στην κυβέρνηση μετέχουν πολλοί φίλοι του Βόλου

Στο χέρι των τοπικών βουλευτών να προωθήσουμε τα ζητήματα της Μαγνησίας, είπε ο βουλευτής

Στο χέρι των τοπικών βουλευτών, είναι πλέον να προωθήσουν τα ζητήματα της Μαγνησίας στη νέα κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν πολλοί φίλοι του Βόλου, τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, που έκανε σχόλιο για το εκλογικό αποτέλεσμα και μίλησε για τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης.
Σχετικά με την επανεκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα, ο Χρ. Μπουκώρος είπε ότι οι συμπολίτες επιβράβευσαν τον αγώνα ολόκληρης της τετραετίας, καθώς ότι οι εκλογές, δεν κερδίζονται προεκλογικά και το προεκλογικό είναι το συμπλήρωμα.
«Νομίζω ότι οι πολίτες σήμερα, την εποχή της υπερπληροφόρησης, μας αξιολογούν, αν όχι καθημερινά, πολύ συχνά, από τη γενικότερη δραστηριότητά μας και με χαροποιεί ότι ενέκριναν τη μέχρι σήμερα πορεία μου και ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους κι εγώ βεβαίως θα φροντίσω να δικαιώσω αυτή την εκτίμηση και εμπιστοσύνη», τόνισε. Ο Χρ. Μπουκώρος είπε ότι έχουμε έναν νέο πρωθυπουργό και μια νέα κυβέρνηση. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει πολλούς τεχνοκράτες στην πρώτη κυβέρνηση έχει να κάνει με τους ταχύτατους ρυθμούς που επιδιώκει να πετύχει στην παραγωγή κυβερνητικού έργου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολιτικοί έχουν και τον δυνάστη του πολιτικού κόστους και ορισμένα πράγματα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα, οπότε ο ίδιος δικαιολογεί απολύτως αυτή τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Η Μαγνησία ήταν σε στασιμότητα
«Με χαροποιεί το γεγονός ότι πολλοί φίλοι του Βόλου συμμετέχουν στην κυβέρνηση και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τα ζητήματα της Μαγνησίας ευκολότερα και γρηγορότερα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι είναι στο χέρι των τοπικών βουλευτών, με συγκροτημένο σχέδιο, επιχειρήματα και προτάσεις να αρχίσουν να προωθούν τα ζητήματα της Μαγνησίας.
Ο Χρ. Μπουκώρος είπε ότι πολίτες περιμένουν πολλά από τη νέα κυβέρνηση και τους τέσσερις βουλευτές, δικαίως, γιατί τέσσερα χρόνια η Μαγνησία βρέθηκε σε ένα περιβάλλον απόλυτης στασιμότητας.

Σημαντική νίκη, μεγαλύτερες οι προσδοκίες
Κάνοντας αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ήταν μια σημαντική νίκη, αν και οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες, καθώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα ότι η διαφορά θα ήταν πάνω από 10 μονάδες. «Όπως και να ’χει αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι ήταν μια από τις πέντε μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος μεταπολιτευτικά», τόνισε.
Ο ίδιος τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τις δυνάμεις του, περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν και μ’ αυτή την έννοια δείχνει να σταθεροποιείται ως δεύτερος πόλος και πρόσθεσε ότι επιστρέφει όχι μόνο η χώρα σε μια κανονικότητα, αλλά και η νέα αξιωματική αντιπολίτευση. «Όλοι αγαπάμε αυτή την πατρίδα που λέγεται Ελλάδα, ο καθένας με τον τρόπο του, πρέπει να προτάξουμε τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών. Βεβαίως δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ σε όλα, θα υπάρχει η διαφορετική οπτική γωνία, ωστόσο κάποια σημαντικά ζητήματα νομίζω πρέπει να είναι συναινετικής αντιμετώπισης», επισήμανε. Συμπλήρωσε δε, ότι αν επιστρέψουν η σοβαρότητα και η λογική, τα πράγματα μπορεί να πάνε καλύτερα.
Ο Χρ. Μπουκώρος είπε ότι η ΝΔ είναι ενωτική και ο πρόεδρος εκπέμπει συνεχώς μηνύματα ενότητας και όλοι αναγνωρίζουν ότι εκπέμπουν και μηνύματα αποφασιστικότητας, για να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία δεσμεύτηκαν στον Ελληνικό λαό.
Ο βουλευτής είπε ότι, το τι θα γίνει ελέχθη ξεκάθαρα και ίσως το ασφαλιστικό βρίσκεται υπό διαμόρφωση , ενώ πρόσθεσε ότι θα πάμε σε ένα ασφαλιστικό που θα εξυγιαίνει το όλο σύστημα και θα ενισχύει την προσδοκία των ασφαλισμένων, τόσο για καλή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όσο και για πιο ανθρώπινες συντάξεις.

Τα πρώτα θέματα που θα προωθηθούν
Για τα πρώτα θέματα που θα προωθήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση, τόνισε ότι είναι ουσιαστικής και συμβολικής σημασίας. Όπως είπε, το πρώτο θέμα θα είναι η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, οι σημειακές παρεμβάσεις στον Ποινικό κώδικα, ώστε να μην απελευθερώνονται εύκολα βαρυποινίτες και έγκλειστοι που βαρύνονται για εγκλήματα ιδιαίτερης κοινωνικής απαξίας, όπως η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής. Επίσης θα γίνει αυστηροποίηση ποινών για αδικήματα όπως η καταστροφή δημόσιας περιουσίας, την οποία πληρώνει η χειμαζόμενος Ελληνικός λαός, αλλά και ιδιωτικής περιουσίας. Μέσα στο καλοκαίρι και μετά το άνοιγμα της Βουλής στις 20 Αυγούστου, θα προωθηθεί ο αναπτυξιακός νόμος και ο νέος φορολογικός νόμος «και τον Σεπτέμβριο θα πάμε με ένα ξεκάθαρο πολιτικό και οικονομικό πρόταγμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.