Δ. Αλμυρού: Βοήθεια σε 400 οικογένειες με το «Βοήθεια στο Σπίτι» και την «Μέριμνα»

Βοήθεια σε 400 οικογένειες με το «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους υπαλλήλους της «Κοινωνικής Μέριμνας» προσφέρεται στον Αλμυρό, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Κοινωνικής Πολιτικής, Χρήστος Γλιάτης.
Όπως τονίζεται στην γραπτή του δήλωση, «από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων μου ως Δημοτικός Σύμβουλος, ο κ. Δήμαρχος δείχνοντας εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, με όρισε εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Παιδικού Σταθμού, δύο νευραλγικοί τομείς, που χρήζουν καθημερινή προσπάθεια και φροντίδα.
Προσπαθώντας καθημερινά με τους υπαλλήλους της «Κοινωνικής Μέριμνας» και του «Βοήθεια στο Σπίτι», εξυπηρετούμε 350 – 400 οικογένειες σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού. Γίνονται καθημερινές επισκέψεις κατ’ οίκον σε ανήμπορους ανθρώπους, παρέχοντας υπηρεσίες καθαριότητας, αγορά τροφίμων, εξόφληση λογαριασμών, νοσηλευτικές υπηρεσίες, συνταγογράφηση και αγορά φαρμάκων, ενώ ταυτόχρονα παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες της κάθε περίπτωσης.
Καθημερινά γίνεται διανομή φαγητού κατ’ οίκον σε 70 τουλάχιστον δημότες σε συνεργασία με τα Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού και Ευξεινούπολης.
Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αγίου Νικολάου με τρόφιμα, τα οποία διανέμονται από τους Ιερείς, σε πολίτες που έχουν ανάγκη, χωρίς την παρέμβαση αιρετού.
Επίσης, διατακτικές τις οποίες μας χορηγούν επιχειρήσεις της περιοχής, δίνονται στους ιερείς, με σκοπό να δοθούν σε άπορες οικογένειες.
Από το Φεβρουάριο του 2017 υλοποιείται το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» του Υπουργείου Εργασίας και έχουν υποβληθεί συνολικά 180 αιτήσεις μέσω των ορισμένων υπαλλήλων του τμήματος Πρόνοιας και των ΚΕΠ. Ενώ, ένας σημαντικός αριθμός δημοτών έχει ενημερωθεί σχετικά.
Επιπλέον, πιστεύουμε στη σωστή λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, τον οποίο έχουμε ενισχύσει με μια βρεφονηπιοκόμο, και 6 μαθητές του ΕΠΑΛ, οι οποίοι κάνουν πρακτική άσκηση.
Τις δύσκολες αυτές στιγμές τις οποίες ζούμε ως λαός, πιστεύω ότι ο Δήμαρχος, μου εμπιστεύτηκε τις Κοινωνικές αυτές δομές για να λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας και με χαρά θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.