Δ. Αλμυρού: Η άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων απέτρεψε τα χειρότερα

Ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτικών παραγόντων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Αλμυρού για την πρώτη αποτίμηση των συνεπειών της θεομηνίας που έπληξε την περιοχή, καθώς και για τον άμεσο συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται να γίνουν για την όσο το δυνατόν συντομότερη ανακούφιση των πληγέντων. Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και συμμετείχαν: ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθ. Μώρας, οι βουλευτές Ν.Δ. του Νομού Χρ. Μπουκώρος, Ζ. Μακρή, Αθ. Λιούπης, Κ. Μαραβέγιας, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ν. Ντίτορας, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών Χρ. Τριαντόπουλος, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ι. Τέας και Γ. Ζώγας, μέλη του Δημ. Συμβουλίου Αλμυρού, ο Δ/κτης του Π.Κ. Δρυμώνα Π. Γκουγκουτούδης και η Ελ. Ράπτη από τη Γ.Γ.Π.Π.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «όλοι μίλησαν για μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή σε υποδομές, αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή καθώς και για την ανάγκη να τρέξουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργειών, επιχειρήσεων και πολιτών.
Εξήραν το γεγονός πως δεν θρήνησε η περιοχή ανθρώπινα θύματα χάρη στην άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση και συντονισμό των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμου, Περιφέρειας, Πυροσβεστικής, Στρατού και ιδιωτών). Τονίστηκε η ανάγκη για άμεση αναγγελία των ζημιών και γρήγορες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που να αντιπροσωπεύουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τμήμα της χαμένης παραγωγής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.