Δ. Κολυνδρίνη: Υπερχλωριωμένο το νερό της Πορταριάς σύμφωνα με νέα δειγματοληψία

Πρέπει να βρεθεί η αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, όπως είπε, με την επιβάρυνση του νερού της Πορταριάς

Υπερχλωριωμένο βρέθηκε το νερό της Πορταριάς σύμφωνα με νέες αναλύσεις στις οποίες προέβη προχθές Δευτέρα 11 Ιουλίου η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Ένα 102,5 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη. Όπως υποστήριξε η κα Κολυνδρίνη προχώρησαν σε νέα δειγματοληψία διότι μετά το τελευταίο έγγραφο που εστάλη στη ΔΕΥΑΜΒ δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη διότι εξετάζονται από πολλές παραμέτρους, ωστόσο αυτό που αποδεικνύεται άμεσα είναι ότι το νερό ήταν υπερχλωριεμένο, υποστήριξε η κα Κολυνδρίνη. Στο ερώτημα του δημοσιογράφου Γιώργου Καρεκλίδη, πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο χλωριωτής έχει κλαπεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απάντησε ότι μπορεί να γίνει με τρόπους που είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία! Η κα Κολυνδρίνη τόνισε επίσης ότι στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν δολιοφθορές ή για τον οποιονδήποτε λόγο ένα μηχάνημα δεν λειτουργεί σωστά η κάθε υπηρεσία έτσι και η ΔΕΥΑΜΒ στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να λύνει το πρόβλημα.

Παράλληλα η κα Κολυνδρίνη τόνισε πως η ΔΕΥΑΜΒ δεν έκανε σωστά τη δουλειά της, σε αντίθεση με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί η αιτία που προκαλεί το πρόβλημα, με την επιβάρυνση του νερού της Πορταριάς, για να σταματήσει.

Αναφορικά με τα λεγόμενα του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Αποστόλη Γαλάτη προς το πρόσωπό της, η αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι ο καθένας κρίνεται και γι’ αυτά που λέει και ο κόσμος θα κρίνει ποιος κοροϊδεύει ποιόν και ποιος επιτελεί σωστά το ρόλο του και θα κρίνει τον καθένα από μας.

«Πρέπει να είμαστε υπηρέτες του ανθρώπου. Όταν το καταλάβουν αυτό, όλα θα γίνουν σωστά. Σ’ αυτές τις θέσεις δεν είμαστε για να κρίνουμε ο ένας τον άλλον θεσμικό, θα κριθούμε από τον ίδιο τον κόσμο. Είμαστε εδώ για να επιτελούμε το ρόλο μας. Και ο ρόλος μας είναι να προστατεύουμε τον άνθρωπο», τόνισε η κα Κολυνδρίνη.

Η αντιπεριφερειάρχης διαμήνυσε ότι δεν θα μπει στη λογική της προσωπικής αντιπαράθεσης και για το θέμα του νερού, είπε ότι έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της οποίας είναι πολιτικός προϊστάμενος και πάνω από την ίδια ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Σ’ αυτή την υπηρεσία είμαι υπεύθυνη, αυτή μπορώ να ελέγξω και να παρακολουθήσω», είπε και παρέθεσε γεγονότα, τα οποία καλούνται οι πολίτες να κρίνουν.

«Γιατί μειώθηκαν οι δειγματοληψίες;»
Όπως ανέφερε από τον Οκτώβριο του 2015 υπήρχε επιβαρυμένο μικροβιακό φορτίο σε νερό που ο κόσμος πίνει και ξαφνικά τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2016 η Διεύθυνση Υγείας, ως εποπτεύουσα αρχή βάσει του νόμου, βλέπει ότι δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα για το νερό της Δ.Ε. Πορταριάς, που είχε θέμα από πριν, λογικό ήταν να οχλήσει τη ΔΕΥΑΜΒ, όπως έκανε και με προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.

«Υπήρχαν κι άλλες φορές προβλήματα, που με διακριτικότητα, με διάλογο και πολιτικό πολιτισμό τα λύναμε», είπε η αντιπεριφερειάρχης.

Η Διεύθυνση Υγείας με έγγραφό της τον Μάρτη, εστιάζει την προσοχή της ΔΕΥΑΜΒ και ζητά εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν έχουμε αποτελέσματα για μια Δ.Ε. που υπάρχει πρόβλημα και για ποιο λόγο έχουν μειωθεί οι δειγματοληψίες, τη στιγμή που υπάρχει υποχρέωση των ΔΕΥΑ να κάνουν δειγματοληψίες κάθε μήνα και τα αποτελέσματα έρχονται στη Διεύθυνση Υγείας στις 3 Ιουνίου, που αποδεικνύουν ότι υπήρχε μικροβιακή επιβάρυνση.

«Η ΔΕΥΑΜΒ δεν έκανε καμία ενημέρωση»
Οι υποχρεώσεις της ΔΕΥΑΜΒ, πέρα από την ενημέρωση είναι και η απαγόρευση πόσης του νερού με πινακίδες στερεωμένες με βίδες, και δεν μπορεί να θέτει θέμα απαγόρευσης κατανάλωσης του νερού από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο άνθρωπος που θα πάει στην Πορταριά να πιεί νερό, δεν μπορεί να ψάχνει τα δελτία τύπου που έχουν εκδοθεί μήνες πριν.

Η αντιπεριφερειάρχης κατηγόρησε τη ΔΕΥΑΜΒ ότι δεν έκανε καμία ενημέρωση, δεν εξέδωσε κανένα δελτίο Τύπου, παρά ενημερώθηκαν με έγγραφο μόνο κάποιοι φορείς. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ, που το γνωρίζουν, έπρεπε να ενημερώσουν την εποπτεύουσα αρχή, για να προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες.

«Μ’ αυτό τον τρόπο λύνονται τα προβλήματα και όχι με εκφράσεις κατά της νομιάτρου», είπε η κα Κολυνδρίνη, που συμπλήρωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν να σπιλώνουν καταξιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσφέρουν ότι μπορούν και δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα.

Τέλος απαντώντας στην κατηγορία ότι προς χάριν δημοσιότητας λαϊκίζει, η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι έχει να επιδείξει έργα και δεν θα αποκτήσει δημοσιότητα με κωλοβακτηρίδια και εντερόκοκκους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.