Δ. Νασίκας: 24ωρη στήριξη στους δημότες του Ρ. Φεραίου

Εκ περιτροπής εργασία στον Δήμο, μειωμένα τα δρομολόγια απορριμματοφόρων
Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τις κοινωνικές υπηρεσίες για την παροχή βοήθειας

Την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από την υγειονομική κρίση και η οικονομία δοκιμάζεται, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των δημοτών του και με τις κοινωνικές υπηρεσίες δημιούργησε γραμμή βοήθειας, που λειτουργεί όλο το 24ωρο. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας τόνισε πως ο Δήμος κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου κανείς να μην αισθανθεί μόνος σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Ο κορωνοϊός έχει διασπαρεί στην κοινότητα και φυσικά υπάρχει σε όλη τη Μαγνησία. Την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού στο Δημαρχείο Ρήγα Φεραίου, το οποίο και ανέστειλε τη λειτουργία του έως και χθες.
Ο κ. Νασίκας σημείωσε πως την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έγινε απολύμανση στο Δημαρχείο, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ έκαναν τεστ κορωνοϊού στους δημοτικούς υπαλλήλους, τα οποία βγήκαν αρνητικά. «Πρέπει να καταλάβουμε πως ο ιός έχει μπει στα σπίτια μας, πρέπει να τηρούμε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας.

«Το Κέντρο Υγείας είναι ασφαλές»

Ο ίδιος μίλησε για τα κρούσματα κορωνοϊού που είχαν εντοπιστεί προ ημερών στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, τονίζοντας πως το Κέντρο Υγείας είναι ασφαλές, σε πλήρη λειτουργία και κάλεσε τους δημότες να απευθύνονται χωρίς φόβο στους υγειονομικούς του Κέντρου.
Να σημειωθεί πως στο Κέντρο Υγείας, εντοπίστηκε αρχικά ένα κρούσμα σε γιατρό και σε δεύτερο χρόνο τρία κρούσματα σε εργαζομένους. Έγινε πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων, οι νοσούντες τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, πραγματοποιήθηκε απολύμανση και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας αποκαταστάθηκε άμεσα με όλο το προσωπικό να τίθεται στην καθημερινή του μάχη.

24 ώρες δίπλα στον δημότη

Ωστόσο, ο Δήμος βλέποντας τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες, δημιούργησε την δομή για την παροχή βοήθειας όλο το 24ωρο. «Τηλεφωνόντας στο 24250 23794, 24 ωρες το 24ωρο, ο δημότης μπορεί να μιλήσει, εάν χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη με τους ψυχολόγους μας, να ζητήσει μεταφορά τροφίμων από όποιο μάρκετ θέλει. Ό,τι χρειαστεί, είμαστε δίπλα του. Σε επιφυλακη βρίσκονται και οι εργαζόμενοι από το Βοήθεια στο σπίτι, που μεταφέρουν τρόφιμα σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες και θέλουμε να νιώθουν όλοι ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές κανείς δεν είναι μόνος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.
Παράλληλα, σε δράση βρίσκεται και το μόλις δύο μηνών Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο προσφέρει τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ ο Δήμαρχος απηύθυνε έκκληση σε επιχειρήσεις της περιοχής να προσφέρουν τρόφιμα, για να να διανεμηθούν στους δικαιούχους. Όσοι επίσης έχουν ανάγκες, μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 23794 και να ενημερωθούν σχετικά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Εκ περιτροπής εργασία στον Δήμο,
μειωμένα τα δρομολόγια απορριμματοφόρων

Στο μεταξύ ο κ. Νασίκας ανεφερε πως οι υπάλληλοι του Δήμου θα εργάζονται εκ περιτροπής όπως επιβάλλει ο νόμος, γι’ αυτό και θα υπάρχουν μειωμένα δρομολόγια στα απορριμματοφόρα. Γι΄αυτό και απηύθυνε έκκληση στους δημότες να προσέχουν με τα απορρίμματά τους, να μην τα αφήνουν εκτός κάδων κα να συμβάλλουν όλοι μαζί σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Στις 15 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση
του προγράμματος των εκδηλώσεων

Τέλος, σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης ο κ. Νασίκας ανέφερε ότι στις 15 Δεκεμβριου θα γίνει η ανακοίνωση του προγράμματος των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος και ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του να κυλήσει ομαλά το θέμα της πανδημίας, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.