Δ. Σκιάθου: Συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Ο Δήμος Σκιάθου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), προωθούν τη συνεργασία τους στο Πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας για την Ανάκαμψη του Τουρισμού που έχει σχεδιαστεί για το νησί. Αυτή την εβδομάδα, ο κ. Νικόλαος Γκολφινόπουλος, Ανώτερος Ειδικός Έργων του ΠΟΤ, και η κα Αλκμήνη Γκριτζάλη, Ειδικός Marketing για το πρότζεκτ, βρίσκονται σε επίσημη αποστολή στη Σκιάθο για την προώθηση και την παρακολούθηση του έργου.
Την Τρίτη, ο Δήμαρχος, κ. Θοδωρής Τζούμας, εγκαινίασε τη συνάντηση που διοργανώθηκε για την παρουσίαση των Συστάσεων Μάρκετινγκ και του Σχεδίου Δράσης που αναπτύχθηκαν από τον ΠΟΤ. Ο Δήμαρχος είπε «Ευχαριστούμε θερμά τον ΠΟΤ και ιδιαίτερα τον κ. Γκολφινόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία και την δυνατότητα να προχωρήσουμε για πρώτη φορά σε ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ με την συμμετοχή εκπροσώπων σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το Σχέδιο Δράσης που ετοίμασε ο ΠΟΤ θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να καθοδηγήσει το νησί μας στην τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας»
Ο ΠΟΤ, εκπροσωπούμενος από τον κ. Γκολφινόπουλο, παρουσίασε την εις βάθος ανάλυση που έγινε για την παρούσα κατάσταση της Σκιάθου μέσα από γνώσεις κοινωνικής ακρόασης και ανάλυση περιεχομένου των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν με τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς. Ο κ. Γκολφινόπουλος δήλωσε ότι «ο ΠΟΤ εκτιμά ιδιαιτέρως αυτή τη συνεργασία καθώς αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της δέσμευσής του στην τοπική τουριστική ανάπτυξη. Η συμβολή των τοπικών, εθνικών και διεθνών ενδιαφερόμενων μερών μέσω των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν ήταν τεράστια. Είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την τρέχουσα κατάσταση της Σκιάθου με βάση τις συζητήσεις που ηγήθηκε ο ΠΟΤ τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022 με ξενοδοχεία, ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, εταιρίες μάρκετινγκ, τα Γραφεία Εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε επιλεγμένες αγορές και, φυσικά, τις τοπικές αρχές. Οι συστάσεις που παρουσιάσαμε σήμερα, μαζί με τους πυλώνες και τις δραστηριότητες του Σχεδίου Δράσης που περιγράφονται, αποτελούν ένα πρώτο βήμα προς μια στρατηγική και συστηματική τουριστική ανάπτυξη του νησιού που φέρνει στο προσκήνιο το όφελος της Σκιάθου και των κατοίκων της. Η θετική και φιλόξενη ανταπόκριση που μόλις λάβαμε σήμερα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο με ένα εξατομικευμένο Σχέδιο Δράσης για τη Σκιάθο του σήμερα, ανοίγοντας το δρόμο για τη Σκιάθο του αύριο».
Τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Σκιάθου και ο UNWTO θα προετοιμάσουν τη Μελέτη Κατοίκων που θα διεξαχθεί στο νησί εντός Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.