Δ. Βασιλείου στο “Ράδιο ΕΝΑ”: «Δεν θα δεχθούμε κανένα παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων»

Διαχειρίσιμα τα κρούσματα σε επιχειρήσεις σύμφωνα με τον ΓΓ του ΕΚΒ

Για τα θέματα που προκύπτουν από τον κορωνοϊό για τις θέσεις εργασίας μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Δημήτρης Βασιλείου, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής η κατάσταση όσον αφορά κρούσματα είναι διαχειρίσιμη σε επιχειρήσεις του Βόλου καθώς και ότι δεν θα πρέπει να παίζονται παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων με αφορμή την τηλεργασία.
Όπως τόνισε ο κ. βασιλείου, μέχρι στιγμής καταγράφονται κάποια μεμονωμένα περιστατικά κορωνοϊού σε επιχειρήσεις, τα οποία ωστόσο ήταν διαχειρίσιμα. Από την άλλη ωστόσο υπογράμμισε ότι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας, ενώ σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξη της πανδημίας, αφού πρόκειται για μία… βόμβα που αφορά το σύνολο της χώρας. «Στις μεγάλες επιχειρήσεις έχει ξεκινήσει η θερμομέτρηση εδώ και αρκετό καιρό για να έχουμε μία πρώτη εικόνα για να την κατάσταση του προσωπικού. Υπάρχει συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Αναμένουμε και περισσότερα στοιχεία γιατί η κατάσταση είναι σε εξέλιξη και όλα μπορούν ν’ αλλάξουν» ανέφερε ο κ. Βασιλείου.
Όσον αφορά την τηλεργασία, ανέφερε ότι από τη μία είναι υποχρεωτική μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου για την ΠΕ Μαγνησίας και για τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο συμπλήρωσε ότι σε κάποιες επιχειρήσεις δεν μπορεί να εφαρμοστεί εκ των πραγμάτων. «Είχαμε τονίσει πάντως ότι δεν θα δεχθούμε παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων μας με αφορμή τον κορωνοϊό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μετά και την τοποθέτηση της ΠΕ Μαγνησίας σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου , ο γενικός γραμματέας του ΕΚΒ τόνισε ότι το μεγαλύτερο πλήγμα εντοπίζεται προφανώς στον κλάδο της εστίασης, όμως υπογράμμισε ότι στο παρελθόν κάποιες επιχειρήσεις αν και είχαν γίνει συστάσεις δεν είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό! « Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό και είναι άσχημο γιατί κάποιοι κακοί εργοδότες δημιούργησαν το όλο θέμα» ήταν το σχετικό σχόλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.