Δ. Ζαγοράς: Καθυστερήσεις και ασάφειες στη διαδικασία για τους δασικούς χάρτες

Την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του Αναπ. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου για τον προσδιορισμό, τον τρόπο και τη διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.
Κατά την επίσκεψή του Δημάρχου στο Δασαρχείο Βόλου, μαζί με τους Προέδρους των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς και Πουρίου κ.κ. Β. Κομνηνό και Γ. Βασιλείου, διαπιστώθηκε η μη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής αν και η υπουργική απόφαση εκδόθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Επίσης, προέκυψαν αρκετές ασάφειες για την εφαρμογή της απόφασης, ζητήματα που έπρεπε να έχουν αποσαφηνιστεί με διευκρινιστική εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι ως πρόδηλο σφάλμα στη διαδικασία κατάρτισης του δασικού χάρτη, καθορίζεται οποιαδήποτε προφανής τεχνικού χαρακτήρα απόκλιση ή εσφαλμένη τεχνική απόδοση των οριογραμμών, που παρατηρείται πάνω στα φωτογραμμετρικά υπόβαθρα και προκύπτει ή από μετρήσεις εδάφους ή από φωτοερμηνευτική απόδοση του θεματικού περιεχομένου του χάρτη, που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζεται σ’ αυτά. Εκ παραδρομής παράλειψη της αποτύπωσης σαφώς δασικής έκτασης εντός ευρύτερης άλλης μορφής (αγροτικής κ.λπ.) και το αντίστροφο, απεικόνιση εμφανώς λανθασμένης αγροτικής έκτασης ως δασικής και το αντίστροφο, παράλειψη εγγραφών στοιχείων των πολυγώνων του χάρτη στη βάση δεδομένων κ.α.
Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και οι αγροτοσυνεταιριστές, τόνισαν ότι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα πρέπει να ενημερώνονται άμεσα και υπεύθυνα για τις εξελίξεις και ζήτησαν από τα στελέχη των δασικών υπηρεσιών να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.