ΔΑΣ ΟΤΑ: Άπλετο φως στο ταμείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας απαιτεί να χυθεί άμεσα άπλετο φως στη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, διαχείριση που γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του Προεδρείου του. Σε επιστολή της προς τα μέλη του Δ.Σ. στις 4/3/2026 η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Γ.Κ., εκλεγμένη με την παράταξη “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή”, που απαρτίζει και το υπόλοιπο μονοπαραταξιακό Προεδρείο, κάνει λόγο για “πολλά ερωτήματα ως προς την ορθή διαχείριση του Ταμείου και την διαφάνεια ως προς τα μέλη”.

«Απαιτούμε να ανατεθεί άμεσα σε ορκωτούς λογιστές να κάνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά του Συλλόγου και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του ελέγχου τους μπροστά σε όλο το Δ.Σ. Μόνο ως υπεκφυγή και προσπάθεια συγκάλυψης μπορεί να λειτουργήσει πια η όποια έκθεση / σημείωμα της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που το Προεδρείο σχεδιάζει μάλιστα να περιορίζεται αποκλειστικά στη διαχείριση του τελευταίου χρόνου», αναφέρει η παράταξη του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας.

Τα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει επανειλημμένα, όλα τα τελευταία χρόνια, με γραπτά αιτήματα προς το Προεδρείο του Συλλόγου, να έρθει στο Δ.Σ. πλήρης απολογισμός των κινήσεων του Ταμείου, με παραστατικά για όλες τις δαπάνες των τελευταίων χρόνων, ώστε να μπορέσει το Δ.Σ. να συζητήσει αναλυτικά πάνω στην διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου. Οι σαφείς αιχμές προς τα άλλα μέλη της παράταξης της που αφήνει στην επιστολή της η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου επιβεβαιώνουν ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου.

Όπως αναφέρει, ο τακτικός έλεγχος των οικονομικών του Συλλόγου, που είναι περιουσία των συναδέλφων, πρέπει να αποτελεί συλλογική ευθύνη του Δ.Σ., όλων των παρατάξεων και των μελών του Δ.Σ. που έχουν εκλέξει οι συνάδελφοι. Αποτελεί στοιχείο της σωστής λειτουργίας ενός συνδικαλιστικού οργάνου σε όλη την διάρκεια της θητείας του. Είναι υποχρέωση του Προεδρείου να δίνει πλήρη αναφορά για την οικονομική διαχείριση και να παρέχει σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. όλα τα σχετικά στοιχεία, με πλήρη παραστατικά και κάθε λεπτομέρεια.

Αντίθετα, το Προεδρείο του Συλλόγου διαχειρίζεται με πλήρη αδιαφάνεια και σαν φέουδο της παράταξης “Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή” το Ταμείο του Συλλόγου, δηλαδή τις συνδρομές των συναδέλφων. Αρνείται συστηματικά τα αλλεπάλληλα αιτήματα της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας να συζητηθεί στο Δ.Σ. ο πλήρης οικονομικός απολογισμός του Ταμείου του Συλλόγου για όλες τις προγενέστερες περιόδους. Φτάνει πια! Οι τελευταίες εξελίξεις πολλαπλασιάζουν τα σοβαρά ερωτήματα των συναδέλφων σχετικά με την χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου από το Προεδρείο.

«Όλα στο φως λοιπόν, γιατί η πρόσφατη διερεύνηση του νυν προέδρου της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κρατικών κονδυλίων εκατομμυρίων ευρώ αποδεικνύει ότι η αδιαφάνεια στα συνδικαλιστικά όργανα μόνο την εργοδοσία εξυπηρετεί και διευκολύνει όσους θέλουν να δουν τα συλλογικά όργανα πάλης που έχουμε στα χέρια μας να εξευτελίζονται στον βούρκο της κακοδιαχείρισης και της συνδιαλλαγής», επισημαίνει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.