ΔΑΣ ΟΤΑ: Επίθεση αντιδημάρχου κατά εργαζόμενου στη Σκόπελο

Η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει την απαράδεκτη – όπως τη χαρακτηρίζει – συμπεριφορά του Αντιδημάρχου Σκοπέλου Νικολάου Βαφίνη, απέναντι στον εργαζόμενο του Δήμου και εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της παράταξης στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Γιώργο Γούλα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, με πρόσχημα τη χορήγηση άδειας υπαλλήλου καθαριότητας (οφειλόμενη προηγούμενου έτους), αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι οι έκτακτες καταστάσεις που «δικαιολογούν» τάχα τη μη χορήγησή της έχουν γίνει καθεστώς στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.
«Εν εξάλλω καταστάσει, ο συγκεκριμένος Αντιδήμαρχος -και αφού είχαν δοθεί προφορικά εξηγήσεις στον Δήμαρχο για τα ζητήματα αδειών- άρχισε να χτυπάει τα χέρια στο τραπέζι και να αναπαράγει μονότονα εκφράσεις του τύπου «Εμένα με λένε Βαφίνη» κλπ. επειδή η υπηρεσία, ως όφειλε εκ του νόμου, συνέταξε σχέδιο απόφασης…
Το αποκορύφωμα, δε, σημειώθηκε όταν ο εν λόγω… διάσημος αντιδήμαρχος «διέταξε» τον συνάδελφο, που σημειωτέον είναι εκτός αρμοδιότητάς του καθώς εργάζεται ως υπάλληλος στο Διοικητικό Τμήμα, «να πάρει φαράσι και σκούπα να καθαρίσει το Λουτράκι», μπροστά στους έκπληκτους από την ανοίκεια επίθεση συναδέλφους…», τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την παράταξη, δεν είναι το κύριο αίτιο της συμπεριφοράς του ανωτέρω η παροιμιώδης άγνοιά του περί την χορήγηση αδειών, αλλά συνειδητή η στάση του, ενισχυμένη από όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που θέσπισαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ να σημάνει σιωπητήριο στους χώρους δουλειάς. Μεταφράζεται εδώ και πολύ καιρό σε παράκαμψη και περιφρόνηση κάθε υπηρεσιακής ιεραρχίας και κυρίως των εργαζομένων της Καθαριότητας, που δίνουν τη μάχη για να είναι καθαρό το νησί με την εντατικοποίηση να χτυπάει «κόκκινο» και τον μηχανολογικό εξοπλισμό με σοβαρότατα προβλήματα.
Η σθεναρή αντίσταση του συναδέλφου Γιώργου Γούλα, στη γραμμή της υπεράσπισης του δικαιώματος στην κανονική άδεια και ενάντια στον αυταρχισμό, μπορεί να τον οδήγησε με υψηλότατη πίεση στο Κέντρο Υγείας, αλλά το μήνυμα παραδόθηκε αυτοπροσώπως. Τρομοκρατία και απειλές δεν πιάνουν στους εργαζόμενους. Ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, αξίζει πολλές θυσίες, αναφέρει σε ανακοίνωση.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμ. Περίσση να ανακαλέσει στην τάξη τον αντιδήμαρχό του καταδικάζοντας απερίφραστα τη συμπεριφορά του και τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, συλλογικά και οργανωμένα να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, τη σταθερή χορήγηση ρεπό και αδειών, να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να καταγγέλλουν αμέσως κάθε κρούσμα αυταρχισμού.