ΔΑΣ ΟΤΑ για Δήμο Ν. Πηλίου: Να μην ιδιωτικοποιηθούν υπηρεσίες

Η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου σχεδιάζει την παράδοση πολλών βασικών υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες «λόγω αδυναμίας εκτελέσεως εργασιών με ίδια μέσα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ.
Όπως αναφέρει η παράταξη του Συλλόγου Εργαζομένων, οι Δημοτικές Αρχές, μεταξύ αυτών και η Δημοτική Αρχή Ν. Πηλίου – Μ. Μιτζικού, που σήμερα καμώνονται τις ανήμπορες να αντιδράσουν και εμφανίζουν τους ιδιώτες ως ένα «αναγκαίο κακό» προκειμένου «να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι Δήμοι», δεν έκαναν τίποτα όλα τα προηγούμενα χρόνια για να αντισταθούν στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων που στερούσαν από τους Δήμους τους αναγκαίους πόρους. Σιγοντάρισαν και σιγοντάρουν τις πολιτικές εκείνες που άφησαν τους Δήμους γυμνούς από το αναγκαίο προσωπικό και τα αναγκαία μηχανήματα, με τους λιγοστούς εργαζόμενους να γίνονται λάστιχο για να καλύψουν, σε ένα υποτυπώδες επίπεδο, τα κενά.

«Οι εργαζόμενοι στους Δήμους, όλοι οι δημότες στους Δήμους της Μαγνησίας, δεν πρέπει να αποδεχθούμε τις εξελίξεις αυτές ως κάτι το μοιραίο και αναπόφευκτο. Η «λογική» του Δήμαρχου Νοτίου Πηλίου «πονάει κεφάλι….κόβει κεφάλι» είναι μια αντίληψη που, με τον ψεύτικο μανδύα της νέας σκέψης, μυρίζει σαπίλα και αναχρονισμό. Η ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών των Δήμων θα οδηγήσει, όπως το έχει δείξει μέχρι σήμερα η πείρα σε ολόκληρη τη χώρα, σε χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σε αύξηση του κόστους για τους δημότες, για τον εργαζόμενο λαό της περιοχής, μέσα από τα λεγόμενα ανταποδοτικά τέλη. Την ίδια ώρα μια χούφτα επιχειρηματίες θα θησαυρίζουν σε βάρος μας», τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ που ζητά;

► Να μην αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου καμία παραχώρηση Δημοτικής Υπηρεσίας σε ιδιώτες, να μην υπογραφεί καμία σύμβαση έργου με ιδιώτες εργολάβους ή μίσθωση μηχανημάτων.
► Να στηριχτεί άμεσα με κρατικά κονδύλια ο Δήμος Νοτίου Πηλίου προκειμένου να κάνει άμεσα τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να προμηθευτεί τον μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται.
► Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους Δήμους, ώστε να πάψει πια το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας τους από τους διάφορους «παράγοντες» και «παραγοντίσκους».