ΔΑΣ: Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα από τους συνδικαλιστές του Συλλόγου ΟΤΑ

Με βρισιές και συκοφαντίες συνεχίζει να απαντά η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, οι εκπρόσωποι δηλαδή της Συνδικαλιστικής Ανατροπής πρώην ΠΑΣΚΕ και ο εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ και ούτε λόγος βέβαια για την « ταμπακιέρα» στην «αλληλογραφία» της με τη ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ τους καλεί εφόσον λένε οτι κόπτονται πραγματικά για τους συμβασιούχους –συναδέλφους να ανοίξουν, εδώ και τώρα, την πόρτα του Συλλόγου κι να τους εγγράψουν στα μητρώα του, όπως έκαναν δεκάδες Σύλλογοι και Σωματεία ανά την Ελλάδα, παλεύοντας για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η θέση της ΔΑΣ ΟΤΑ για τους παιδικούς Σταθμούς είναι καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις πάρα πέρα του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων σε παιδαγωγικό, βοηθητικό προσωπικό, με πλήρη μισθολογικά – εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ οφείλουν να απαντήσουν επιτέλους οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές, εν μέσω απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων, από ποιο συνδικαλιστικό κώδικα προκύπτει ότι όταν συνοδεύουν εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτούν να αποζημιωθούν από το Ταμείο του Συλλόγου, δηλαδή με χρήματα από τις συνδρομές των εργαζομένων, με 120 € έκαστος, ήτοι 80 € ημερήσια αποζημίωση συν 40 € η διανυκτέρευση, συν 30 € η επιστροφή με το ΚΤΕΛ με την δικαιολογία ότι «δεν χωρούσε το λεωφορείο» (σύνολο 150 €).
Καταλήγοντας η ΔΑΣ ΟΤΑ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει στους συνδικαλιστές του Συλλόγου, να απλώσουν «χέρι» στο Ταμείο των Εργαζομένων για να υπηρετήσουν τα κομματικά -τυχοδιωκτικά παραγοντιλίκια τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.