Δείτε το έγχρωμο βουβό φιλμ από το Αχίλλειο Μαγνησίας το καλοκαίρι του 1973

Ο κινηματογραφιστής περιγράφει: «Αχίλλειον Μαγνησίας , καλοκαίρι 1973. Προσκοπική Κατασκήνωση από κοινού, του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου και του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου. Οι πρόσκοποι ετοιμάζονται για αναφορά, χαιρετούν τη Σημαία στον Ιστό και παρατάσσονται εμπρός από τις μεγάλες υφασμάτινες σκηνές τους – είχαν ξεμείνει από τους σεισμούς του 1955 στον Βόλο και δωρίστηκαν στην Τοπική Εφορία Βόλου.

Οι δύο αρχηγοί των Συστημάτων Αθανάσιος Πουρναράς, του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου και Μίμης (Δημήτριος) Μπαϊρκτάρης , του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου έχουν το γενικό πρόσταγμα. Παρακολουθούμε έπαρση Σημαίας , υποστολή και δίπλωμα της Σημαίας σε τρίγωνο – τυρόπιτα, και αλλαγή βάρδιας παράδοση παραλαβή.

Η ενωμοτία του 9ου Συστήματος Δασοπροσκόπων Βόλου φωτογραφίζονται σε παράταξη μπροστά από την σκηνή τους ενώ οι αντίστοιχοι του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων φωτογραφίζονται μπροστά από τον ιστό .

Τελετή λήξης με την Πυρά και πρωινό με θέα τον Παγασητικό – ο Αρχηγός του 7ου Συστήματος μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος με τον τρόπο προσέλευσης στο πρωινό.

Δείτε το βίντεο του Aylon Film Archives

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.