Δεκάδες παραβάσεις και πρόστιμα άνω των 65.000 € τον Ιανουάριο

Από τα Λιμεναρχεία της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος

Από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εδρεύει στο Βόλο, ανακοινώθηκε ο μηνιαίος απολογισμός Ιανουαρίου 2020, στις λιμενικές υπηρεσίες αρμοδιότητές της.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που υπογράφει ο διοικητής της υπηρεσίας αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Κανάκης, με γνώμονα την προβολή του έργου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ αφενός και αφετέρου την ικανοποίηση των αναγκών των ΜΜΕ και για πληρέστερη ενημέρωση του κοινού καθιερώνεται το Δελτίο τύπου το οποίο θα αποστέλλεται μηνιαίως.

Κατά τον Ιανουάριο του 2020 οι λιμενικές αρχές που υπάγονται στην 4η ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ συνέλαβαν 15 άτομα και συγκεκριμένα, ένα άτομο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ένα άτομο για παραβάσεις του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου και 13 άτομα για λοιπά αδικήματα (παραβάσεις ΠΚ, ΚΟΚ, αιγιαλού – παραλίας).

Τον περασμένο μήνα πραγματοποιήθηκαν έξι διακομιδές ασθενών με πλωτά μέσα υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συγκεκριμένα τέσσερις με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς το λιμένα Βόλου και δύο με πλωτά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ (μια από το λιμένα Λιναριάς Σκύρου προς την Κύμη Ευβοίας και μία από λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου προς το λιμένα Βόλου).
Οι Λιμενικές αρχές της 4ης ΠΕΔΙΛΣ βεβαίωσαν 634 παραβάσειςτροχαίας αστυνόμευσης και συγκεκριμένα: 634 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., έξι διοικητικές παραβάσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν 10 έλεγχοι μέθης/αλκοτέστ στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα.

Επίσης τον Ιανουάριο έγιναν 23 έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και ΚΥΕ σε χώρους αρμοδιότητας μας με αρνητικά αποτελέσματα και, στο πλαίσιο ελέγχων κατασχέθηκαν 6,6 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Σον τομέα της καταπολέμησης του παραεμπορίου κατασχέθηκαν τα κάτωθι: 22 ωρολόγια χειρός, 21 ζεύγη σκουλαρίκια, 11 βραχιόλια, 13 δαχτυλίδια, 30 κονταριά selfie, 6 power bank, 6 ραδιόφωνα, 10 φακοί κεφαλής, 3 επιτραπέζια ωρολόγια, 3 φορτιστές κινητών τηλεφώνων, 3 ξυριστικές μηχανές, 6 ακουστικά hands free, 8 laser κατάδειξης.

Δεκάδες παραβάσεις και πρόστιμα άνω των 65.000 €
Στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 66 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 66.195 €. Συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις Γενικού Κανονισμού Λιμένα με συνολικό ύψος προστίμου 34.720 €, δύο παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου με συνολικό ύψος προστίμου 1.700 €, 25 Αλιευτικές παραβάσεις με συνολικό ύψος προστίμου 17.900 € ενώ κατασχεθήκαν τα κάτωθι αλιευτικά εργαλεία και αλιεύματα:
– Αλιευτικά Εργαλεία: αυτόνομη καταδυτική συσκευή, 1 αυτοσχέδιο δίχτυ, 2 αυτοσχέδιες μεταλλικές χοάνες, 200 μ. μανωμένο δίχτυ, 300 αγκίστρια παραγάδι, 2 ψαροντούφεκα, 02 φακοί.
-Αλιεύματα: 2.337 άτομα ολοθούριο (σκωληκοειδή εχινόδερμα), 13 κιλά κυδώνια, 6,8 κιλά λυθρίνια υπολειπόμενων διαστάσεων, 1.720 τεμάχια δολώματος “καραβιδάκι”, 6,5 κιλά χταπόδια και 2 κιλά διάφορα αλιεύματα.
Τέλος, βεβαιώθηκαν 20 λοιπές παραβάσεις με συνολικό ύψος προστίμου 11.875 €.

Τέλος από την Λιμενική Αρχή Σκιάθου εκτελέσθηκε μία επιχείρηση Έρευνας – Διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, την 05-01-2020 κατά την προσάραξη στη βραχονησίδα «Δασκαλονήσι», του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΩΤΕΥΣ». Από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης με την κινητοποίηση υπηρεσιακών και ιδιωτικών μέσων γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ασφαλή αποβίβαση στο λιμένα της Σκιάθου των πενήντα τριών (53) επιβατών και την ασφαλή αποκόλληση του πλοίου χωρίς να επέλθει τραυματισμός προσώπων ή δημιουργία θαλάσσιας ρύπανσης.

Η 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο έχει περιοχή ευθύνης τις ηπειρώτικες ακτές τις χώρας στους λιμένες όρμους και την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και την αντίστοιχη χωρική θάλασσα από τις εκβολές του χειμάρρου Παπαπούλι του Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας διατρέχουν το σύνολο της ακτογραμμής Μαγνησίας, Φθιώτιδας και Βόρειας Βοιωτίας μέχρι το Σέσι Γραμματικού Αττικής. Επίσης στην περιοχή ευθύνης της ανήκουν η Εύβοια, η ν. Σκύρος, οι Βόρειες Σποράδες καθώς και πλειάδα νησίδων και βραχονησίδων. Στην 4Η ΠΕ.ΔΙ.ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ υπάγονται οι Λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, Βόλου, Καρύστου, Αιδηψού, Στυλίδας, Σκιάθου, Κύμης με τα υποτεταμένα σε αυτές κλιμάκια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.