Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου 2026, στην εδαφική αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.
α. Τροχαία Ατυχήματα (θανατηφόρα-σοβαρά-ελαφρά)
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σημειώθηκαν 14 τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων:
• κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα,
• 4 σοβαρά τροχαία ατυχήματα &
• 10 ελαφρά τροχαία ατυχήματα.
Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 21 παθόντες, εκ των οποίων:
• κανένας νεκρός,
• 4 βαριά τραυματίες &
• 17 ελαφρά τραυματίες.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Φεβρουάριο 2026 πραγματοποιήθηκαν 37.411 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 7.130 παραβάσεις, από τις οποίες, μεταξύ άλλων:
• 1.330 για παραβάσεις ταχύτητας,
• 88 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη),
• 162 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
• 234 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
• 81 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
• 99 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
• 17 για αντικανονικό προσπέρασμα,
• 11 για αντικανονικούς ελιγμούς,
• 7 για παραβίαση προτεραιότητας,
• 39 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
• 2.273 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων,
• 65 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
• 25 για φθαρμένα ελαστικά,
• 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων &
• 2 για παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες.
γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.
Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των τροχονόμων.































