Δεν κατέρχεται υποψήφιος στο Δ. Αλμυρού ο Χρ. Καραζούπης

Κάνει λόγο για τοξικό περιβάλλον και αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας που ποτέ δεν έρχεται….

Δεν κατέρχεται τελικά υποψήφιος στο Δ. Αλμυρού ο οικονομολόγος Χρ. Καραζούπης, που σε άρθρο που δόθηκε στη δημοσιότητα, γίνεται λόγος “για τοξικό περιβάλλον και αφύπνιση της τοπικής μας κοινωνίας που ποτέ δεν έρχεται…”
Όπως γνωστοποίησε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ, πλέον έχει διαμορφωθεί ένα “τοξικό περιβάλλον” και η προσπάθεια είναι να αφυπνιστούν οι νέοι του τόπου. Όπως σημειώνει “όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητα μου για τη διεκδίκηση του Δήμου Αλμυρού, είχα ζητήσει, από τους δημότες του δήμου Αλμυρού, να μη χάσουμε την ευκαιρία αφύπνισης της τοπικής μας κοινωνίας.
Πλησιάζοντας προς τις εκλογές διαπιστώνω ότι όχι μόνο δεν έχει αφυπνισθεί η τοπική κοινωνία, αλλά παρασυρόμενη και από το γίγνεσθαι στη κεντρική πολιτική σκηνή, έχει βυθιστεί σε μία απαξίωση και σε έναν επικίνδυνο λήθαργο, ο οποίος την οδηγεί να αποδεχτεί και να επιλέξει ως δημοτική αρχή, με τα χέρια κάτω, μία από τις τέσσερις υποψηφιότητες η οποία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται το τέλμα, το οποίο είναι αποκλειστικά δημιούργημα της δημοτικής αρχής του σήμερα και του χθες και οι οποίες παρ’ όλα αυτά με περισσό θράσος συνεχίζουν, ως επαγγελματίες του είδους, να αναζητούν ξανά και ξανά ακόμη μία δημαρχιακή θητεία (και το πιο πιθανό να την έχουν)! .
Η τοπική μας κοινωνία, όπως βέβαια και η Ελληνική Κοινωνία, αλλά με περισσότερο έντονους ρυθμούς, δείχνει, επιφανειακά τουλάχιστον, να επιδεικνύει ένοχη ανοχή και μερικές φορές και στήριξη σε φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής, κομματισμού, αναξιοκρατίας, ρατσισμού, αυταρχισμού, μπούλινκ, σεξισμού, ωχαδερφισμού κ.λ.π. Από μία τέτοια κοινωνία με αυτές τις ανοχές και τις στηρίξεις θα προκύψει η νέα δημοτική αρχή, καθότι αυτή θα είναι ο καθρέπτης της.
Στα τριάντα πέντε χρόνια της ανάμειξής μου στα κοινά αλλά και ως δημόσιος λειτουργός ήμουν μαχόμενος απέναντι τα μεγάλα και τα μικρά συμφέροντα όπως και στο πολιτικό κατεστημένο, τα οποία αντιμετώπισα με επιτυχία, αλλά παράλληλα εισέπραττα μεγάλο εργασιακό, οικογενειακό και οικονομικό κόστος. Αυτό το κόστος βέβαια δεν θα γίνω εγώ η αιτία να το μεταφέρω σε ανθρώπους και μάλιστα νέους οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν τη νέα μου αυτή αναζήτηση, αλλά μπορεί να μην έχουν τις αντιστάσεις να αντέξουν αυτή τη πίεση και την επίθεση την οποία άρχισαν ήδη να αισθάνονται και θα γίνεται όσο προχωράμε προς τις εκλογές όλο και περισσότερο έντονη.
Ζητώντας ειλικρινώς συγγνώμη από τους συμπολίτες οι οποίοι με εμπιστεύονται και ελπίζω να συνεχίσουν να με εμπιστεύονται, παραμένοντας όμως πάντα ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ και στη πρώτη γραμμή του δημοσίου βίου, θα αφοσιωθώ σε πράγματα τα οποία στα τριάντα πέντε χρόνια της δράσης μου στα κοινά, έχω τουλάχιστον παραμελήσει, με πρώτη την οικογένειά μου και μετέπειτα να πλουτίσω ακόμη περισσότερο την επιστημονική μου κατάρτιση.
Πιστεύω η τοπική μας κοινωνία και ειδικά οι νέοι να αφυπνιστούν, ευχόμενος, αν και δεν είμαι αισιόδοξος, ότι αυτή η τοξική τετραετία που έρχεται για το δήμο μας , με τους τοξικούς υποψηφίους δημάρχους, να έχει τις πιο ανώδυνες συνέπειες, ώστε την επόμενη τετραετία αφού καθαρίσει το τοπίο να ηγηθούν του τόπου μας νέες υγιείς δυνάμεις για ένα καλύτερο αύριο που πάντα περιμένουμε και ποτέ δεν έρχεται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.