Δέσμευση για επίλυση σοβαρών προβλημάτων

Περιοδεία Μ. Μιτζικού σε Μηλίνα και Π.Υ. Αργαλαστής

Περιοδεία στη Μηλίνα πραγματοποίησε προχθές ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μιχ. Μιτζικός, τυγχάνοντας θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Στη διάρκεια συγκέντρωσης προχώρησε στην καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής και δεσμεύτηκε για λύσεις, που έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του ΣΧΟΟΑΠ, την αντικατάσταση σωλήνων ύδρευσης, την κατασκευή περιφερειακού και την ανάπλαση του λιμανιού.
Για το θέμα του ΣΧΟΟΑΠ ο κ. Μιτζικός ενημέρωσε τους κατοίκους της Μηλίνας ότι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του συνδυασμού του η δρομολόγηση της σύνταξης συμπληρωματικών μελετών για την ολοκλήρωσή του.
Επίσης, μετά από αίτημα των κατοίκων, δεσμεύτηκε να προχωρήσει ως νέα Δημοτική Αρχή στην αντικατάσταση των σωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια σε νερό. Στις προτεραιότητες της παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Νοτίου Πηλίου για τη Μηλίνα, είναι η υλοποίηση έργων ανάπλασης του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, καθώς όπως τόνισε «με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή».
Πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επαγγελματιών της Μηλίνας είναι η κατασκευή περιφερειακής οδού, ώστε τα ΙΧ, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες να μην διέρχονται από τον παραλιακό δρόμο εντός του παραθαλάσσιου χωριού.
Ο κ. Μιτζικός ξεκαθάρισε πως η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου θα δρομολογηθεί άμεσα, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση την καλοκαιρινή περίοδο και ο παραλιακός δρόμος να λειτουργεί ως πεζόδρομος.
Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής
Στο μεταξύ, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής επισκέφτηκε ο κ. Μιτζικός και συνομίλησε με τον Διοικητή και το προσωπικό. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο υποψήφιος Δήμαρχος κατέγραψε τα προβλήματα, που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου ανέφερε πως «το Κλιμάκιο είναι υποστελεχωμένο και θα πρέπει να τοποθετηθεί επιπλέον προσωπικό, ενώ υπάρχουν και ελλείψεις σε εξοπλισμό. Το Νότιο Πήλιο και όχι μόνο δεν πρέπει να ζήσει ξανά εφιαλτικές στιγμές του παρελθόντος με καταστροφικές πυρκαγιές και η Πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για την επάνδρωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου με όσο το δυνατόν περισσότερους πυροσβέστες, αλλά και να τους εξοπλίσει κατάλληλα» τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.
Επίσης, τόνισε ότι «προβλήματα υπάρχουν και με την έλλειψη κτιριακών υποδομών, καθώς οι χώροι που στεγάζεται είναι ανεπαρκείς και θα πρέπει να βρεθούν νέοι και κατάλληλοι για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής. Εμείς από την πλευρά μας ως νέα Δημοτική Αρχή θα σταθούμε αρωγός σε κάθε αίτημα των πυροσβεστών για την ικανοποίησή του και θα πιέσουμε κάθε αρμόδιο φορέα προς αυτή την κατεύθυνση» προσέθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.