Διαχείριση των απορριμμάτων και αντιπλημμυρικά έργα οι προτεραιότητες της Σκοπέλου

Μέσω του νέου ΕΣΠΑ ανέφερε ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, καθώς και η συνέχιση των ενεργειακών αναβαθμίσεων αποτελούν προτεραιότητες για το νέο ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.
Για τις προσκλήσεις του ΕΠΣΑ ενημερώθηκε και ο δήμαρχος Σκοπέλου, στη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στο Δημαρχείο Βόλου, από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.
Ο δήμαρχος είπε ότι έγινε ενημέρωση και για τις γέφυρες από τις προηγούμενες προσκλήσεις που είχε καταθέσει ο Δήμος Σκοπέλου, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Γλώσσας.

Επίσης τα άλλα δύο έργα που είχαν ενταχθεί και θα γίνουν γέφυρα με το νέο ΕΣΠΑ μέχρι τον Μάρτιο, είναι το πράσινο σημείο και η ΜΕΒΑ και είναι απαραίτητα για μια σωστή διαχείριση, διότι επιβαρυνόμαστε με τεράστια ποσά ως πρόστιμα για τα τέλη ταφής.
Ο δήμαρχος επισήμανε ότι δεν υπήρξε χρηματοδότηση να γίνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να γίνεται ταφή του συνόλου των απορριμμάτων, όχι με δική μας ευθύνη και πληρώνουμε αυτά τα δυσβάστακτα τέλη και ελπίζουμε πως θα γίνει κατανοητό από την Πολιτεία ότι δεν αντέχουμε να πληρώνουμε τα δυσβάσταχτα τέλη.
«Πιστεύω στην περίοδο αυτή να είμαστε έτοιμοι, εάν χρηματοδοτηθούμε και αν προχωρήσουμε όπως πρέπει, γιατί τα προηγούμενα έργα, παρότι εντάχθηκαν 3 χρόνια πριν, δεν προχώρησαν, λόγω σοβαρών αντιρρήσεων από την επιτροπή παρακολούθησης», ανέφερε ο κ Περίσσης.

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι από τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν και μέσα από τις συγκεκριμένες προσκλήσεις, είναι τα αντιπλημμυρικά έργα στα νησί, τα αντιδιαβρωτικά, διαφόρων παραλιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, η συνέχιση των ενεργειακών αναβαθμίσεων, για μείωση του κόστους και καλύτερο ενεργειακό αποτύπωμα.
Αναφορικά με τα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει τη μελέτη για όλα τα έργα στο νησί και θα κατατεθεί μια πρόταση στο τομεακό πρόγραμμα, που όμως θα αφορά μια πρόταση και όχι το σύνολο των προτάσεων για το νησί και θα αφορά την αντιπλημμυρικά προστασία Σκοπέλου, Πανόρμου και Έληους, με μελέτη που είχε ανατεθεί στη ΝΑΜΑ και έχει ολοκληρωθεί.
Επίσης η αντιπλημμυρική προστασία αφορά σε δύο ρέματα στο Λουτράκι, αντιπλημμυρικά προστασία στο Λημνωνάρι, συνεχίζονται οι μελέτες για δύο άλλες παραλίες, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για δύο αντιδιαβρωτικά έργα σε παραλίες που είναι έτοιμα προς δημοπράτηση.
«Αν αντιμετωπιστεί το σύνολο τον προβλημάτων, μπορούμε να πούμε ότι σε μεγάλο βαθμό θα έχουμε θωρακίσει το νησί μας», ανέφερε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.