Διαδικτυακή συναυλία στήριξης των καλλιτεχνών

Αύριο Τετάρτη στις 9 το βράδυ με μετάδοση από YouTube και Facebook

Διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου που θα προβληθεί από το κανάλι της στο YouTube και τη σελίδα της στο Facebook αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, εδώ και δέκα μήνες μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, τεχνικοί δεν μπορούν να ασκήσουν την τέχνη τους και αυτή η κατάσταση φαίνεται ότι θα διαρκέσει για πολλούς μήνες ακόμη. Σχεδόν ένα χρόνο τώρα παλεύουν να ζήσουν με κάποια λίγα επιδόματα με ένα αβέβαιο μέλλον και μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων.

«Η κυβέρνηση ενώ έχει κλείσει όλους τους χώρους εργασίας μας, επί της ουσίας δεν στηρίζει τους καλλιτέχνες ώστε να ζήσουν με μία αξιοπρέπεια. Ακόμα και αυτά τα λίγα χρήματα που διατέθηκαν για τον κλάδο μας δεν ήταν δεδομένα και κερδήθηκαν μετά από πολλούς αγώνες των συναδέλφων μας σε όλη την Ελλάδα», τόνισαν τα μέλη της πρωτοβουλίας καλλιτεχνών.

Δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους, όπως κάνουν σωματεία καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνουν μία μεγάλη διαδικτυακή συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης που θα προβληθεί από το κανάλι μας στο YouTube και τη σελίδα μας στο Facebook την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου στις 9 μμ.

«Διεκδικούμε την ολόπλευρη στήριξη όλων των καλλιτεχνών την περίοδο της πανδημίας. Να δοθεί το επίδομα των 534 € σε όλους τους συναδέλφους μέχρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας. Να παγώσουν χρέη σε τράπεζες, νερό, ρεύμα κλπ. Μέσα από τη συναυλία μας θα θέλαμε επίσης να αναδείξουμε τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, να ανοίξουν νέες ΜΕΘ και νοσοκομεία, να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα», επισήμαναν τα μέλη της πρωτοβουλίας.

Οι καλλιτέχνες εκτιμούν ότι είναι υποκρισία από τη μια πλευρά να έχουν κλείσει θέατρα, συναυλιακοί χώροι, η εστίαση, να μην επιτρέπονται κοινωνικές εκδηλώσεις και από την άλλη το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, να υπάρχει συνωστισμός στα ΜΜΜ και τα σχολεία όταν αυτά θα ανοίξουν, να μη γίνονται τεστ και έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς που αποτελούντην κύρια εστία διασποράς της covid-19.

Ζητούν δε από όλους τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς να στηρίξουν τους καλλιτέχνες με τρόφιμα και ότι άλλο μπορεί ο καθένας από το υστέρημα του. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα δοθούν τηλέφωνα και mail για όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει και να συνεισφέρει.

Τέλος, αφιερώνουν αυτή την ιδιαίτερη συναυλία στο υγειονομικό προσωπικό που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση είναι στην πρώτη γραμμή, στους ντελιβεράδες, τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, στους υπαλλήλους στον τομέα καθαριότητας, δηλαδή σε όλους αυτούς που στηρίζουν την κοινωνία, που προχωράνε τη ζωή, που δεν έχουν χρόνο να κουραστούν και ευχαριστούν τους εκατό και πλέον μουσικούς που συμμετέχουν με χαρά σε αυτή τη μεγάλη διαδικτυακή συναυλία της Πρωτοβουλίας Καλλιτεχνών Βόλου και όσους κουράστηκαν για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.