«Διαδρομές στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στην Παράδοση»

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου

Η σχολική χρονιά για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας Σέσκλου κλείνει με τις «Διαδρομές στην Ιστορία, στον Πολιτισμό, στην Παράδοση».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 το Σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Οι μαθητές/τριες είδαν αρχαιολογικά ευρήματα από όλη τη Θεσσαλία, από τη νεολιθική περίοδο έως και τα ρωμαϊκά χρόνια. Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν τα εκθέματα που προέρχονται από το Σέσκλο.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου σειρά είχαν οι γονείς. Με τη βοήθεια της αρχαιολόγου Ευαγγελίας Σταμέλου «ταξίδεψαν» στα Νεολιθικά Χρόνια. Η λεπτομερής αναφορά στο Νεολιθικό οικισμό του Σέσκλου και η ξενάγηση σ’ αυτόν έδωσε στους γονείς την ευκαιρία να αναπολήσουν τα μαθητικά τους χρόνια αλλά και να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους για την ιστορία του τόπου τους.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου η αρχαιολόγος Σταυρούλα Γκάγκα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, παρουσίασε τις τοπικές φορεσιές των Βλάχων. Στόχος τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τις στολές που φορούν σε εκδηλώσεις και να κατανοήσουν πως κάθε φορεσιά είναι ένα σύνολο ενδυμάτων που χαρακτηρίζει μία ομάδα ανθρώπων που ζουν μέσα στον συγκεκριμένο χώρο. Μέσα στην αυστηρή κοινωνία του χωριού και της μικρής πόλης, η σιγουριά και η άνεση επιτυγχάνονται με την ομοιομορφία που προσφέρει μία «στολή». «Η στολή» αυτή στηρίζεται στην παράδοση που έχει διαμορφωθεί στην συγκεκριμένη κοινωνία, με το πέρασμα του χρόνου.

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου οι διαδρομές κλείνουν με τη σχολική γιορτή, όπου τα παιδιά της Α΄ & Β΄ τάξης κάνουν σκυταλοδρομία με μπαλόνια, η Γ΄ τάξη παρουσιάζει τη διελκυστίνδα, χορογραφίες από τα παιδιά της Δ΄, Ε΄ & Στ΄ τάξης. Στη συνέχεια αποχαιρετισμός των μαθητών/ τριών της Στ΄ τάξης και βράβευση αριστούχου μαθητή από την εταιρία του κ. Β. Καραλή. Απονομή αναμνηστικών δώρων σε πρόσωπα, που ήταν αρωγοί στο έργο του Σχολείου. Η γιορτή θα λήξει με παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σέσκλου.

Την σκυτάλη θα πάρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με παραδοσιακό γλέντι (κλαρίνο: Σταύρος Κουσκουρίδας, βιολί: Στέφανος Γεωργίου και τραγούδι: Δημήτρης Γιακόπουλος).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.