Διαγωνισμός για την ανάπλαση της παραλίας του Χορευτού

Τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ του έργου ανάπλαση πλατείας παραλιακού μετώπου Χορευτού, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην τελευταία της συνεδρίαση.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 165.000 € και αφορά την ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου από τη γραμμή του αιγιαλού μέχρι το όριο των παραλιακών καταστημάτων.
Σύμφωνα με τη μελέτη, θα γίνει καθαίρεση των υπαρχουσών παλαιών βάσεων φωτιστικών, της παλιάς κατεστραμμένης πλακόστρωσης της πλατείας Δροσίνη και η αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα και της οδοστρωσίας, ώστε να γίνει η εφαρμογή της υπάρχουσας πλακόστρωσης με νέα.
Επίσης θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης μέσα από τη γραμμή του αιγιαλού και κατά μήκος αυτής, από το υπάρχον τοιχίο μέχρι το παρακείμενο ρέμα μήκους 68,5 μ. για προστασία της παραλίας και εγκιβωτισμό της πλακόστρωσης.
Στο πλαίσιο της ανάπλασης θα κατασκευαστεί πλακόστρωση κατά μήκος της παραλίας με ενδιάμεσες μπορντούρες από διακοσμητικά συμπαγή τούβλα, ενώ θα κατασκευαστούν νέες φάσεις φωτιστικών και η τοποθέτηση παραδοσιακών καθιστικών από χυτοσίδηρο σε διάφορα σημεία της παραλίας.
Τέλος, προβλέπεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού στην παραλία Χορευτού με φωτιστικά σώματα κορυφής τεχνολογίας LED, με επέκταση του φωτισμού κατά 80 μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.