Διακοπές στο Πήλιο για τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον

Φιλοξενείται στο τουριστικό κατάλυμα του πατέρα του Στάνλεϋ στο Χόρτο!

Διακοπές στο Πήλιο κάνει αυτή την περίοδο ο Υπουργός των Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr ο Τζόνσον ταξίδεψε αεροπορικώς για τη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή με την πρωινή πτήση της EasyJet από το Λονδίνο, στις 11:30, παρέα με την κόρη και τον γιο του. Τις τελευαίες ημέρες εθεάθη σύμφωνα με ντόπιους στην Αργαλαστή και φιλοξενείται στο τουριστικό κατάλυμα που διατηρεί ο πατέρας του Στάνλεϋ στο Χόρτο! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σπίτι στην ίδια περιοχή κατέχει και ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον έρχεται στην περιοχή. Όπως δηλώνει στο magnesianews.gr ο κ. Γιώργος ιδιοκτήτης παντοπωλείου στην πλατεία της Αργαλαστής, ο Τζόνσον έχει έρθει αρκετές φορές στο χωριό. Σήμερα το πρωί απόλαυσαν οικογενειακώς τον καφέ τους στο Καπηλειό “Ο καλόγερος” της κας Νικόλεττας

"Σήμερα ήρθε για καφέ με την οικογένειά του. Πολύ απλά ντυμένος με το σορτσάκι του και χωρίς άνδρες ασφάλειας. Χαιρετάει όσους τον γνωρίζουν και δεν έχει καθόλου τουπέ" μας λέει η κα Κουτλάγκα ιδιοκτήτρια του "Καλόγερου" όπου απόλαυσε τον καφέ του σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.
“Σήμερα ήρθε για καφέ με την οικογένειά του. Πολύ απλά ντυμένος με το σορτσάκι του και χωρίς άνδρες ασφάλειας. Χαιρετάει όσους τον γνωρίζουν και δεν έχει καθόλου τουπέ” μας λέει η κα Κουτλάγκα ιδιοκτήτρια του “Καλόγερου” όπου απόλαυσε τον καφέ του σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον.

Κουτλάγκα. Όταν ρωτήσαμε την κα Νικολέττα τι καφέ πίνει ο Βρετανός πολιτικός, μας είπε “σήμερα ήπιε φραπέ, μέτριο χωρίς γάλα”, “ίσως γιατί είναι γλυκός από μόνος του” σχολιάζει ένας άλλος παριστάμενος. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr απόλαυσε δείπνο στην γειτονική Πάλτση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι έχει κυκλοφορήσει στην περιοχή και κυρίως μεταξύ των βρετανών τουριστών ότι ο Μπόρις απολαυμβάνει τις διακοπές του στην Αργαλαστή, με τις αντιδράσεις να ποικίλουν.

"Έχει έρθει αρκετές φορές στο χωριό μας. Έχει αγοράσει σπίτι στην περιοχή" μας λέει ο κ. Γιώργος που διαθέτει παντοπωλείο στην πλατεία της Αργαλαστής. "Ξέραμε ότι ήταν πρώην δήμαρχος Λονδίνου, αλλά δεν μάθαμε ότι έγινε υπουργός. Εμείς όλους τους αντιμετωπίζουμε σαν απλούς ανθρώπους ούτως ή άλλως" σημειώνει.
“Έχει έρθει αρκετές φορές στο χωριό μας. Έχει αγοράσει σπίτι στην περιοχή” μας λέει ο κ. Γιώργος που διαθέτει παντοπωλείο στην πλατεία της Αργαλαστής. “Ξέραμε ότι ήταν πρώην δήμαρχος Λονδίνου, αλλά δεν μάθαμε ότι έγινε υπουργός. Εμείς όλους τους αντιμετωπίζουμε σαν απλούς ανθρώπους ούτως ή άλλως” σημειώνει.
Το καπηλειό "Ο Καλόγερος" στην πλατεία της Αργαλαστής είναι σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες. Σύμφωνα με την κα Νικολέττα "έρχονται από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν το παραδοσιακό σπετζοφάι και άλλα πιάτα που φτιάχνουμε."
Το καπηλειό “Ο Καλόγερος” στην πλατεία της Αργαλαστής είναι σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες. Σύμφωνα με την κα Νικολέττα “έρχονται από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν το παραδοσιακό σπετζοφάι και άλλα πιάτα που φτιάχνουμε.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε παίξει στο πρόσφατο δημοψήφισμα για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας (Brexit) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ολόκληρη η οικογένεια του νυν υπουργού Εξωτερικών είχε ψηφίσει την παραμονή της, Βremain δηλαδή.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε επισκεφθεί το Πήλιο ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ αποθεώνοντας τις ομορφιές του Βουνού των Κενταύρων σε “τιτιβίσματα” που ανέβασε στο twitter. «Περάσαμε 4 όμορφες ημέρες στο πράσινο καρποφόρο Πήλιο. Παραλίες, καλό φαγητό, ωραία χωριά, πολιτισμό: έχει τα πάντα», έγραψε ο Τζον Κίτμερ. Ο βρετανός πρέσβης επισκέφθηκε τις όμορφες παραλίες του Πηλίου και ανέβασε φωτογραφίες από εκκλησίες και μνημεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.