Διάλεξη στο ΙΑΚΑ

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 στις 18:30, στην αίθουσα Πολυμέσων του ΙΑΚΑ, η Αλεξάνδρα Σιώτου (διδάκτορας ΙΑΚΑ) θα δώσει διάλεξη με τίτλο “Σχέσεις φροντίδας”: η εργασιακή καθημερινότητα των Βουλγάρων μεταναστριών και οι έμφυλες διεκδικήσεις του έρωτα.

Η Αλεξάνδρα Σιώτου ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τίτλο «Ερωτικό συναίσθημα, έμφυλες ταυτότητες και σχέσεις εξουσίας στο πλαίσιο της δια-εθνικής κινητικότητας των μεταναστών». Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εντάσσονται στην ανθρωπολογία της μετανάστευσης, του φύλου και των συναισθημάτων.

Περίληψη

Στην παρούσα ανακοίνωση επιχειρείται μια εναλλακτική προσέγγιση της μεταναστευτικής κινητικότητας και εμπειρίας των γυναικών εξετάζοντας την «οικεία» θεματική της εργασιακής απασχόλησης των μεταναστριών στον τομέα υπηρεσιών φροντίδας μέσω του ερωτικού συναισθήματος. Μελετώντας τα αγγίγματα φροντίδας αλλά και τις ρομαντικές εξόδους των Βουλγάρων μεταναστριών θα διερευνήσουμε ποια σώματα αναγνωρίζονται ως σώματα άξια να αγαπηθούν, πώς η φροντίδα του Άλλου διαπλέκεται με την φροντίδα του Εαυτού, πώς οι συναισθηματικές ποιότητες της οικιακής εργασίας ανανοηματοδοτούν το ερωτικό συναίσθημα και πώς οι καθημερινές επιτελέσεις της – ερωτικής- φροντίδας καθίστανται ένα πεδίο διαπραγμάτευσης και ανασυγκρότησης της έμφυλης υποκειμενικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.ha.uth.gr/index.php?page=events-search.display&a=409

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.