Διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου Ν. Πηλίου

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στη Μαγνησία

«Με εκδηλώσεις φιέστας προσπαθεί να κοιμίσει τον κόσμο μπροστά στο πρόβλημα (των δασικών χαρτών-την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη περιοχή από μεγαλοεργολάβους-την συρρίκνωση παραγωγής-το μεγάλο κόστος καλλιέργειας-και το ξεκλήρισμα νέων ανθρώπων από τις αγροτικές περιοχές με σκοπό η γη να περάσει σε μεγαλοαγρότες)», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Αγροτικός Σύλλογος Ν. Πηλίου.
Όπως τονίζεται συγκεκριμένα, «η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής από τα φλέγοντα προβλήματα που του δημιουργεί η αντιαγροτική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Ο Αγροτικός Σύλλογος και οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής, απαιτούν από την κυβέρνηση, όσον αφορά τις αγροτικές εκτάσεις, το κράτος με δική του ευθύνη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα των εξαιρέσεων καλλιεργούμενων εκτάσεων από μεγάλες αναδασωτέες εκτάσεις χωρίς να ευνοηθούν καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες αλλαγές χρήσης, χαρακτήρα και προορισμού εκτάσεων. Να αντιμετωπισθούν άμεσα και να μην αναγνωρισθούν οι καταπατήσεις των μεγαλοαγροτών και μεγαλοκτηνοτρόφων, καθώς και άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, π.χ. από τον τουριστικό ή κατασκευαστικό κλάδο. Ακόμη απαιτούν να μη χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες και γενικότερα η δασική πολιτική ως εργαλείο ομηρίας των λαϊκών στρωμάτων και επιτάχυνσης των κερδοφόρων επενδυτικών σχεδίων των ομίλων.[Οπως η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στις περιοχές, του Λαύκου, Προμυρίου, Αργαλαστής και Τρικερίου].

Σήμερα, η νέα επίθεση της κυβέρνησης και της Ε.Ε και τα νέα βάρβαρα μέτρα που παίρνει σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και η νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 θα οδηγήσουν στο τελειωτικό ξερίζωμά της.

Ποιος μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος μπορεί να αντέξει:

— Τη νέα φοροεπιδρομή με τη φορολόγηση σπιτιών, αποθηκών, ακόμα και των χωραφιών.
— Τα χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67.
— Τις τεράστιες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα.
— Τις υπέρογκες τιμές στο πετρέλαιο, στις ζωοτροφές και στο σύνολο των αγροτοεφοδίων, για να κερδοφορούν τα μονοπώλια.
— Τις περικοπές στις επιδοτήσεις και στις αποζημιώσεις από ασθένειες και καταστροφές (πράσινο σκουλήκι, δάκος, χαλαζοπτώσεις κ.λπ.).
— Την κατάργηση κάθε μέτρου προστασίας της ντόπιας παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές στον παραγωγό που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής στα περισσότερα προϊόντα.

Κανείς μικρομεσαίος αγρότης δεν πρόκειται να επιβιώσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της. Η δημιουργία των προϋποθέσεων για άλλη λειτουργία και της αγροτικής οικονομίας με βάση τις διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι με βάση το κέρδος των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων μεταποιητών.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.