Διαμαρτυρία του Δ. Ζαγοράς- Μουρεσίου

Για μείωση λειτουργίας, υποκαταστήματος Τράπεζας

Την έντονη διαμαρτυρία της Δημοτικής Αρχής, των φορέων και των κατοίκων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τη μείωση της λειτουργίας, σε τρεις ημέρες την εβδομάδα, του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά, γνωστοποίησε στην Περιφερειακή Διεύθυνση της Τράπεζας στη Λάρισα, ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ζητώντας την επαναφορά του πενθημέρου λειτουργίας.
Πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Αντ. Λάσκο και αντιπροσωπεία επαγγελματιών της περιοχής, ο κ. Παν. Κουτσάφτης εξέθεσε στη συνάντηση τα σοβαρά προβλήματα που ήδη προκαλεί η εφαρμογή του μέτρου από την Τράπεζα στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα και ζήτησε την άμεση ανάκλησή του.
“Πρόκειται για μια μονομερή υποβάθμιση όχι μόνον της παρουσίας της Τράπεζας στην περιοχή αλλά και της σχέσης που έχει αναπτυχθεί με την τοπική κοινωνία, από τότε που λειτουργούσε η Αγροτική Τράπεζα και στη συνέχεια με την ενσωμάτωσή της στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και οι υπηρεσίες του, διαχρονικά, πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές του μέσω της Τράπεζας Πειραιώς στην Ζαγορά, όπως και οι επαγγελματίες της περιοχής, οι κάτοικοι, οι επισκέπτες.
Η ενέργεια της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, να μειώσει αιφνιδιαστικά τη διάρκεια της παρουσίας της στην περιοχή, επιτείνει τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης (περιορισμός ρευστότητας, συναλλαγών κ.α.).
Η ευθύνη μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα της περιοχής μας, μας οδηγεί σε κλιμάκωση της αντίδρασης με τη Διοίκηση της Τράπεζας στην Αθήνα και παράλληλα στη διερεύνηση λύσεων που θα εξυπηρετούν συνολικά τις τραπεζικές εργασίες για τους κατοίκους και επαγγελματίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.