Διαμαρτυρίες και προβλήματα υδροδότησης σε χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Ανομβρία και μείωση της στάθμης των πηγών, τα αίτια

Προβλήματα υδροδότησης σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε χωριά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες, με τον αντιδήμαρχο να απαντά ότι λόγω της λειψυδρίας η στάθμη των πηγών έχει πέσει.
Για προβλήματα υδροδότησης εν μέσω καύσωνα, τα οποία αυξάνουν τόσο τον κίνδυνο πυρκαγιάς, όσο και εξάπλωσης του ιού, κάνουν λόγο κάτοικοι χωριών της περιοχής του νοτίου Πηλίου.
Συγκεκριμένα, κάτοικοι της Ξινόβρυσης, η οποία φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο, καταγγέλλουν προβλήματα υδροδότησης από το Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας παράπονα για έλλειψη ενημέρωσης και υποστηρίζοντας πως αυξάνεται ο κίνδυνος για πυρκαγιά και γίνεται πιο δύσκολη η τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.
Ερωτηθείς σχετικά, ο Δημήτρης Παρισιάδης, αντιδήμαρχος Οικονομικών της δημοτικής ενότητας Αργαλαστής, δήλωσε στο newsbomb.gr πως προβλήματα άρχισαν να σημειώνονται από το βράδυ του Σαββάτου, και οφείλονται στο ότι, όπως είπε, στη λειψυδρία που προκύπτει καθώς έχουν «πέσει» οι πηγές. Ο ίδιος απέδωσε το φαινόμενο στις ανομβρίες των τελευταίων μηνών, υπογραμμίζοντας πως περισσότερο επηρεάζεται η Ξινόβρυση σε σχέση με άλλα χωριά, όπου τα προβλήματα ήταν πιο περιορισμένα.
Ο αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα επρόκειτο να επιλυθεί άμεσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.