«Διαζύγιο και οι οικογένειες μετά»

Εκδήλωση από την «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών και τη Πορεία Υγείας

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με το Κέντρο Σωματικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ και με τον Σύνδεσμο νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος διοργανώνουν για πέμπτη συνεχή χρονιά σειρά ομιλιών, υπό τον τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας Ψυχολογίας». Με αυτή την προσπάθεια η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών επιχειρεί να απευθυνθεί στον καθημερινό άνθρωπο και στην οικογένεια του σήμερα, και να απαντήσει στα ερωτήματά τους με την συνδρομή της ψυχολογίας.

Η δεύτερη συνάντηση με θέμα «Διαζύγιο και οι οικογένειες μετά» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, και ώρα 18.30 στην αίθουσα Forum(Δεληγιώργη 9, κοντά στο ξενοδοχείο Park). Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι ο π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Θεολόγος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η κ. Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, διαπρεπής ψυχοθεραπεύτρια, Πρόεδρος του Εργαστήριου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

O πρωτοπρεσβύτερος. Αντώνιος. Α. Καλλιγέρης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Ποιμαντική από τον τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας του Τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001), ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, στην Οικογενειακή πολιτική στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (1995-1997). Η Ποιμαντική των Νέων, του Γάμου και της Οικογένειας, ο σχεδιασμός προγραμμάτων για νέους και οικογένειες καθώς και η Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ποιμαντική των νέων του Γάμου και της Οικογένειας είναι εκείνα που αποτελούν τον ορίζοντα της επιστημονικής αναζήτησής του.

Η Χάρις Κατάκη, διδάκτωρ Ψυχολογίας, έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, το οποίο, εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, οικογένειες και ζευγάρια, εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών, διοργανώνει σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, ασχολείται με την έρευνα και τις εκδόσεις. Το 2010 εξήγγειλε το Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινωνικών Δράσεων ΓΕΦΥΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ του Εργαστηρίου το οποίο υλοποιείται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η θεωρητική και η ερευνητική της εργασία οδήγησε στη σύλληψη και ανάπτυξη του Συνθετικού Μοντέλου Συστημικής Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ), το οποίο έχει παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και αποτελεί το θεωρητικό υπόβαθρο όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.