Διδακτική επίσκεψη σε εταιρεία με κτηνοτροφικό εξοπλισμό για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν μαθητές της ειδικότητας Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών του τομέα Μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στην εταιρεία Τώρρης ΙΚΕ Κτηνοτροφικοί Εξοπλισμοί στο 2ο χλμ Αλμυρού- Νεωχωρακίου.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το σχολείο, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του τομέα Μηχανολογίας, στο πλαίσιο του μαθήματος Μηχανουργική Τεχνολογία, συνοδευόμενοι από τους διδάσκοντες καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την εταιρεία κι εκεί τους υποδέχθηκαν οι κος Δημήτρης Τώρρης και ο γιος του Αλέξανδρος.


«Αρχικά έγινε μια ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία: Ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Τώρρη σαν ατομική επιχείρηση και μετατράπηκε σε εταιρία με την επωνυμία ΤΩΡΡΗΣ ΙΚΕ τον Αύγουστο του 2020. Δραστηριοποιείται στον χώρο του μετάλλου από το Φεβρουάριο 1989 με μεγάλη πείρα σε παντός τύπου μεταλλικές κατασκευές όπως (γεωργικά εργαλεία, οικοδομικές κατασκευές, κτίρια όλων των χρήσεων).
Από τον Φεβρουάριο του 2005 μετά την πρώτη της συμμετοχή στην ζωοτεχνία έχει εξειδικευτεί και ασχολείται μόνο με τον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας . Στις εγκαταστάσεις υπάρχει σύγχρονος μηχανολογικός εξοπλισμός, που τον χειρίζεται εκπαιδευμένο τεχνικό και εργατικό προσωπικό.
Πολύ σημαντικές ήταν οι συμβουλές που ο κος Τώρρης έδωσε στους μαθητές σχετικά με τη χρησιμότητα των σπουδών και της εξειδίκευσης και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στον χώρο των μηχανολογικών κατασκευών.


Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους μελλοντικούς τεχνικούς μας να δουν όλες τις φάσεις της παραγωγής.
Οι μαθητές είδαν τη λειτουργία στράντζας CNC, λέιζερ κοπής σωλήνων CNC, λέιζερ κοπής λαμαρίνας CNC, λέιζερ συγκόλλησης CNC και κουρμπαδόρο CNC.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί Ζωή Χατζηχαραλάμπους ΠΕ82 Μηχανολόγος και Κων/νος Χατζηπλής ΠΕ82 Μηχανολόγος», επισημαίνει το σχολείο για την επίσκεψη των μαθητών και ευχαριστεί τον κ. Δημήτρη Τώρρη και τον κ. Αλέξανδρο Τώρρη και το προσωπικό της εταιρίας για τον πολύτιμο χρόνο τους και τη φιλοξενία τους, αλλά και τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του πούλμαν για τη μετακίνηση των μαθητών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.