Διέσωσαν μια γερακίνα οι πρόσκοποι

Το Σάββατο 20-11-2021 πραγματοποιήθηκε 17η διάσωση μίας Γερακίνας. Ένα μέλος της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Νέας Ιωνίας Βόλου, η Λύτρα Μαρία παρέλαβε από τον κύριο Απόστολο Γουλιανό μία τραυματισμένη Γερακίνα στην φτερούγα όπου βρέθηκε στον δρόμο Βόλου – Λάρισας.

Η γερακίνα είναι ημερόβιο αρπακτικό πτηνό, μία από τις γερακίνες που απαντούν και στον ελλαδικό χώρο. Η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Buteo buteo και περιλαμβάνει 11 υποείδη. Η γερακίνα κατοικεί κυρίως σε μικρά δάση με παρακείμενα ανοικτά τοπία όπως λιβάδια, θαμνότοπους και καλλιέργειες, για να μπορεί να αναζητά την τροφή της. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να βρεθεί σε υγρότοπους και βαλτώδεις περιοχές.

Στην φροντίδα βοήθησε και ο Κεφάλας Σπύρος (καθαρισμός – νερό) και το πτηνό μέσα σε καινούργια χαρτόκουτα την Δευτέρα το πρωί διακομίστηκε στην Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ Βόλου όπου και το παρέλαβε το κέντρο περίθαλψης «Η ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ» έτσι ώστε να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση τους.

“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κύριο Απόστολο Γουλιανό που βρήκε το πτηνό και για άλλη μία φορά το ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την δωρεάν μεταφορά του.

Εάν βρείτε ένα άγριο πτηνό ή ζώο επικοινωνήστε μαζί μας (Λύτρα Μαρία ΤΗΛ. 6947707417).

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής αποτελεί μια κατεξοχήν συνεργατική δομή, καθώς προϋποθέτει την κινητοποίηση και τις συνέργειες ατόμων και ομάδων. Εκτιμώντας ότι η μεγιστοποίηση της διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου τεκμηριώνει τη σπουδαιότητά του και ενισχύει τη βιωσιμότητά του, ο Ελληνικός Προσκοπισμός χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα και μορφές άμεσης και έμμεσης επικοινωνίας, παραδοσιακής και σύγχρονης πληροφόρησης και δημοσιότητας καθώς και τα «κοινωνικά δίκτυα», δρώντας ως πολλαπλασιαστής πληροφόρησης για το ευρύτερο κοινό και σε άλλες περιοχές της χώρας, και σε άλλες επαγγελματικές και επιστημονικές ομάδες και κοινωνικούς εταίρους” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.