Διημερίδα- Βιωματικό σεμινάριο στο Συνεδριακό Κέντρο της Μονής Πάου

img_mpaou

Διημερίδα- Βιωματικό σεμινάριο με τον τίτλο «Πεποιθήσεις: «πλέκοντας» τη δική μας πραγματικότητα, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Μονής Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (26 – 28 Μαΐου 2018).
Όπως έγινε γνωστό, «συμμετέχοντας στο βιωματικό εργαστήριο της διημερίδας θα έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε κάτι στον τρόπο που σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και τον κόσμο και την δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη Φύση του Πηλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Μονής Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://mpaou.uth.gr/el/)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 ώρες την ημέρα εργαστήριο πεποιθήσεων και εκφραστική κίνηση, σε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο και 2 διανυκτερεύσεις στις 26 & 27 Μαΐου.

Λίγα λόγια για το θέμα:
Όπως συμβαίνει με μια μαύρη τρύπα του σύμπαντος, η οποία “φαίνεται να ρουφάει» ό,τι βρίσκεται κοντά της, ακόμη και το φως, έτσι και κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις, στις οποίες έχουμε ασυνείδητα καταλήξει στην διάρκεια της ζωής μας, μοιάζουν με μια «μαύρη τρύπα» που καταστρέφει την αλήθεια μας, πριν ακόμα εμείς αντιληφθούμε την δράση της. Η πίστη μας σε κάτι που νομίζουμε ότι είναι μόνον «έτσι» εξαφανίζει από την πραγματικότητά μας αυτό που θα μπορούσε να είναι «αλλιώς».

Όταν προσπαθούμε ή ευχόμαστε για κάτι, ενώ μέσα μας, σε ένα ασυνείδητο, αφώτιστο ακόμη επίπεδο το ακυρώνουμε ή πιστεύουμε κάτι αντίθετο από αυτό, τότε οι επιθυμίες μας δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Οι ασυνείδητες πεποιθήσεις είναι αυτές που καθορίζουν τι έλκουμε και τι υλοποιούμε τελικά στη ζωή μας. Οι πεποιθήσεις αυτές δημιουργούνται από τη γέννησή μας και είναι συμβατές με τα παιδικά βιώματά μας, με τις αξίες και πεποιθήσεις με τις οποίες γαλουχηθήκαμε και τους πόρους δύναμης που είχαμε διαθέσιμους για να κατανοήσουμε τα γεγονότα όταν αυτά συνέβαιναν. Οι πεποιθήσεις μας είναι ουσιαστικά ο δικός μας προσωπικός τρόπος που έχουμε αντιληφθεί και κατανοήσει τον κόσμο και τη ζωή.

Η λέξη πεποίθηση βγαίνει από το ρήμα πέποιθα, δηλαδή έχω πειστεί. Όταν είμαστε πεπεισμένοι πώς είναι τα πράγματα, τότε όλες οι υπόλοιπες πιθανότητες για αλήθεια, αλλαγή και ευτυχία χάνονται στην «μαύρη τρύπα» των περιοριστικών πεποιθήσεών μας. Για παράδειγμα, όταν πιστεύουμε πως μόνο εάν και όταν όλα είναι τέλεια γύρω μας εμείς θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε, τότε χάνουμε για πάντα την ευκαιρία για χαλάρωση και απόλαυση, επειδή, εκ των πραγμάτων, τίποτα δεν μπορεί να είναι τέλειο στην ζωή!

Στο σεμινάριο αυτό θα χρησιμοποιήσουμε εικόνες ως μέσον πρόσβασης στην ασυνείδητη πεποίθηση που μας περιορίζει στην παρούσα φάση στην ζωή μας, κινητικό αυτοσχεδιασμό, συμβολισμό εκ των έσω όπως αναδύεται από το σώμα και ενεργή φαντασία για να εξερευνήσουμε και να αντιληφθούμε πώς η συγκεκριμένη πεποίθηση επηρεάζει το σώμα μας και την υγεία μας. Τέλος θα χρησιμοποιήσουμε μεθόδους της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας για την “χάραξη” μιας νέας, ωφέλιμης πεποίθησης. Ο/η κάθε συμμετέχον/ουσα θα έχει την δυνατότητα να εργαστεί πάνω σε μια περιοριστική προσωπική πεποίθηση την ημέρα του σεμιναρίου και να την αλλάξει. Ακριβώς όπως αντιλαμβανόμαστε μέχρι σήμερα την πραγματικότητα της ζωής μας σύμφωνα με τις υπάρχουσες πεποιθήσεις μας, δηλαδή τα υπάρχοντα νευρωνικά μονοπάτια του εγκεφάλου μας, έτσι, αντίστοιχα μπορούμε να εγγράψουμε νέες θετικές πεποιθήσεις. Η πλαστικότητα του εγκεφάλου μάς επιτρέπει την εγκαθίδρυση νέων νευρωνικών συνάψεων και επομένως νέων τρόπων αντίληψης της πραγματικότητας.
Θέσεις περιορισμένες – Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2421074691, 6974 913763, & 6976 532025, το αργότερο μέχρι 21 Μαΐου

Επιστ. Υπεύθυνη του προγράμματος: Ελένη Ανδρέου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Αναστασία Νικολίτσα, Χοροθεραπεύτρια, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.