Δήμαρχος Αλμυρού για κορωνοϊό: Προσέχουμε, μένουμε ασφαλείς στον τόπο μας

Σε μήνυμα του, ,μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, ο δήμαρχος, κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρει “θέλω να διαβεβαιώσω πως έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και διαδικασίες τόσο από τα αρμόδια όργανα και φορείς όσο και από την οικογένεια και το στενό φιλικό και συγγενικό κύκλο του ανθρώπου που νόσησε.

Ήταν κάτι που – νωρίτερα ή αργότερα – θα συνέβαινε και στην περιοχή μας, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο του καλοκαιριού που αυξάνεται η κοινωνική κινητικότητα αλλά και ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται τις ομορφιές του τόπου μας.

Εκείνο που έχει μεγάλη σημασία σ’ αυτή την περίπτωση, είναι να διατηρηθεί από όλους μας η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα στη σκέψη, ταυτόχρονα με τη σχολαστική τήρηση των μέτρων που προτείνονται από την Πολιτεία για την ανάσχεση της μετάδοσης του ιού. Αυτά είναι: η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους αλλά και σε ανοικτούς όταν παρατηρείται συνωστισμός, η τήρηση αποστάσεων και το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι ή απολυμαντικό υγρό.
Είμαι σίγουρος πως με την επίδειξη ψύχραιμης και υπεύθυνης στάσης από τους δημότες μας -κάτι άλλως τε που συνέβη και σε όλο το χρονικό διάστημα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα- θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν στην πορεία, μέχρι να καταφέρουμε να αφήσουμε πίσω και αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ήδη, με τη συνέργεια όλων, έχει επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα της ζωής των δημοτών -αν υποθέσουμε πως διαταράχτηκε ποτέ -καθώς όλοι και όλα λειτούργησαν με μεθοδικότητα, ψυχραιμία και υπευθυνότητα.
Κατά τον ίδιο τρόπο είμαι βέβαιος πως θα συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε, ώστε να διατηρήσουμε την περιοχή μας ως έναν ασφαλή Δήμο με ενημερωμένους και υπεύθυνους πολίτες.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ – ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ – ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ – ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ!”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.