Δήμαρχος Αλμυρού: Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να βρεθούν οι υπαίτιοι

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αλμυρού, κ. Ευάγγελος Χατζηκυριάκος αναφέρεται σε ότι έχει να κάνει με το θέμα τον αδεσπότων που απασχολεί την περιοχή, αλλά και τις περιπτώσεις θανάτωσης ζώων. Όπως αναφέρει «Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μίας απαράδεκτης κατάστασης με θύματα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, καθιστώντας μας μάρτυρες μίας θρασύδειλης εγκληματικής ενέργειας.

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού προσπαθεί από την αρχή της θητείας, βήμα βήμα, να οργανώσει ένα πλαίσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης, το οποίο έχει αναλυθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας και το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες περισυλλογής και φροντίδας, δημιουργίας μητρώου εθελοντών, ενημέρωσης, δημιουργίας καταφυγίου κ.α. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Η αλλαγή απαιτεί χρόνο, υπομονή και ψυχραιμία.

Όποιος αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, θανατώνοντας δεκάδες ζώα θα μας βρει απέναντί του. Η κακοποίηση και η δολοφονία ζώου αποτελεί κακουργηματικής μορφής πράξη. Πέραν τούτου όμως, ο αναίτιος θάνατος ζώων συντροφιάς εμφιλοχωρεί κινδύνους για την ίδια την κοινωνία καθώς η βία κατά των ζώων συνδέεται άμεσα με τη βία κατά των ανθρώπων.
Τα προβλήματα δεν επιλύονται με διχασμό. Ενωμένοι θα πετύχουμε την αλλαγή, τη βελτίωση και το καλύτερο αύριο για όλους.

Ως Δήμαρχος σας διαβεβαιώνω ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον των Αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να λειτουργεί παράνομα και αυτοδίκαια για λόγους προσωπικής ιδεοληψίας ή ακόμα και πολιτικής σκοπιμότητας, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ζώων και ανθρώπων.
Εκφράζω τη λύπη μου για τα δεσποζόμενα ζώα που χάθηκαν και είμαι δίπλα σε όσους άδικα αισθάνθηκαν τόσο πόνο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.