Δήμαρχος Σερρών στο Ράδιο ΕΝΑ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίζει τους πολίτες»

Ποσό 110 χιλιάδων ευρώ δωρεά στο νοσοκομείο της πόλης αντί στολισμού για τις γιορτές

Την άποψή του για τη στάση που θα πρέπει να δείξει η Αυτοδιοίκηση στη μάχη κατά του κορωνοϊού αλλά και για την κάλυψη των αυξημένων όπως προκύπτουν αναγκών για αρκετούς συνανθρώπους μας, ανέλυσε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, με τη δημοτική Αρχή να αποφασίζει να διαθέσει 110 χιλιάδες ευρώ στο Νοσοκομείο της πόλης αντί να τα επενδύσει στον στολισμό και στις εκδηλώσεις για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
«15 χρόνια κάναμε τις εκδηλώσεις μας στο πλαίσιο της Πολιτείας των Ευχών, αλλά φέτος αυτή είναι αφιερωμένη στην ευχή της ζωής. Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέξαμε να μετατρέψουμε το ποσό σε δωρεά στο νοσοκομείο των Σερρών για δύο πλήρεις μονάδων MEΘ covid και εξοπλισμού για τη ΜΕΘ εδώ, τριών μόνιτορ, ενός κρεβατιού, και χιλίων προστατευτικών στολών γι’ αυτούς τους ήρωες που έχουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού» σημείωσε ο κ. Χρυσάφης, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα. Άλλωστε επεσήμανε ότι ήταν καθολική απαίτηση των πολιτών να γίνει μία τέτοια κίνηση και αγκαλιάστηκε αναλόγως απ’ όλους αλλά και από τις δημοτικές παρατάξεις.
Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα στολιστεί η πόλη των Σερρών, απλά θα χρησιμοποιηθεί ο ήδη υπάρχων εξοπλισμός, ενώ θα γίνουν και εκδηλώσεις με ψηφιακό τρόπο, ώστε να έχουν τη δυνατότητα δραστηριοποίησης και καλλιτέχνες αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής, που έχουν κι αυτοί πρόβλημα, μένοντας χωρίς πόρους εξαιτίας του lockdown, όπως εξήγησε ο κ. Χρυσάφης. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε ο πόλεμος δεν είναι μόνο υγειονομικός αλλά πλέον έχει πάρει και χαρακτηριστικά ανθρωπιστικού, καθώς και ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει απάντηση και γι’ αυτό και πρέπει να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο τώρα.
«Έχουμε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας που θα περάσουν πολύ δύσκολα και πρέπει να έχουμε έτοιμο έναν δείκτη προστασίας σε όλους όσοι μας έχουν ανάγκη, με τις κοινωνικές δομές να είναι πανέτοιμες για να βοηθήσουν και σε υλικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Εμείς έχουμε στήσει μία ολόκληρη γραμμή για στήριξη αγοράς πρώτων και βασικών ειδών, έχοντας και το κοινωνικό συσσίτιο που το έχουμε προγραμματίσει για τριπλάσιο αριθμό ατόμων φέτος. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να κερδίσει και αυτό το στοίχημα, του να βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στον πολίτη που αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών, με τις δομές του Δήμου να δέχονται αρκετές δωρεές και από επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και από απλούς πολίτες. «Στόχος είναι να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τον φετινό χειμώνα και να κερδίσουμε και τον υγειονομικό πόλεμο» δήλωσε ο κ. Χρυσάφης.
Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει και έχει σταθεί στο ύψος της και έχει δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και τη συμβολή της, ενώ ο κόσμος τη χρειάζεται ουσιαστικά δίπλα του. «Ο πρώτος βαθμός είναι η πρώτη μορφή εξουσίας που ο κόσμος την έχει δίπλα του. Ο Δήμαρχος πρέπει να έχει ανοιχτά αυτιά για να ακούει και να ικανοποιεί» τόνισε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.