Δημιουργήθηκε δίκτυο πληγέντων χωριών της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της κατοχής

Στόχος η ανάδειξη της ιστορίας κάθε τόπου

Από μια διαδικτυακή πρωτοβουλία δημιουργήθηκε ένα δίκτυο πληγέντων χωριών της Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της κατοχής, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας κάθε τόπο, την διενέργεια κοινών δράσεων, αλλά και τη συνεργασία με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όπως έγινε γνωστό, δημιουργήθηκε μία διαδικτυακή ομάδα με το όνομα «Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της ιστορίας των Καναλίων της Μαγνησίας», η οποία προχώρησε σε μια αυτοβουλία σύνδεσης και δημιουργίας Δικτύου των πληγέντων τόπων της Μαγνησίας κατά την διάρκεια της κατοχής.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο καφέ Νάος στον Βόλο συναντήθηκαν αντιπρόσωποι από τα χωριά που προσκλήθηκαν,  τα οποία βίωσαν τις δικές τους τραγωδίες από τους κατακτητές.  Τα χωριά που έχουν πληγεί στη Μαγνησία στην διάρκεια της κατοχής είναι με αλφαβητική σειρά: ο Άγιος Βλάσιος, η Δράκεια, τα Κανάλια, το Κατηχώρι,  η Κερασιά, οι Μηλιές, η Νέα Αγχίαλος, ο Πλάτανος και ο Ριζόμυλος. Δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να γνωριστούν μεταξύ τους και να γνωστοποιήσουν στους υπόλοιπους την τραγωδία του τόπου τους. Η ολομέλεια αποφάσισε την ίδρυση ενός άτυπου αρχικά δικτύου με το όνομα «Δίκτυο πληγέντων χωριών Μαγνησίας κατά την διάρκεια της κατοχής», τη δημιουργία επικοινωνιακής ομάδας στην εφαρμογή Viber, την ενημέρωση των Τοπικών Συμβουλίων κάθε τόπου, την ενημέρωση των απόντων χωριών. Οι στόχοι που τέθηκαν είναι η ανάδειξη της ιστορίας κάθε τόπου, οι κοινές δράσεις, η αλληλοϋποστήριξη στις επετειακές ημέρες τιμής,  η συνεργασία με σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λ.π και όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του δικτύου αυτού η τοπική ιστορία σίγουρα καμαρώνει γι’  αυτό το ξεκίνημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.