Δημοπρατείται η γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες-Χάνεται η μισή τουριστική σεζόν

Μέχρι 16 Ιουλίου οι αιτήσεις

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνει την πρόθεση χρηματοδότησης για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής «Θεσσαλονίκη – Βόρειες Σποράδες και επιστροφή». Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της ναυτιλίας και της εθνικής λιμενικής στρατηγικής. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος υποβάλλονται μέχρι τις 16 Ιουλίου, που σημαίνει ότι θα έχει χαθεί η μισή καλοκαιρινή περίοδος, αν ο διαγωνισμός δεν αποβεί άκαρπος…
Ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη δρομολογιακή γραμμή ανέρχεται στα 4.199.780 ευρώ και η χρηματοδότηση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών και στη διευκόλυνση των μεταφορών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. Η υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθεί από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων αφορά δυνητικούς δικαιούχους, όπως το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Οι προτάσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά, συνοδευόμενες από το τεχνικό δελτίο πράξης, ώστε να εξεταστεί η ένταξη και χρηματοδότησή τους.

Η χρηματοδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Βόρειων Σποράδων αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη μεταφορική συνδεσιμότητα και να συμβάλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των νησιών των Σποράδων. Με την υλοποίηση του έργου, θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες ακτοπλοΐας, ενισχύοντας την ασφάλεια και την προστασία στο θαλάσσιο χώρο.
Οι αιτήσεις για τη δημοπράτηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Βόρειες Σποράδες υποβάλλονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΣΠΑ (Π.Σ. Ε.Π.Α.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://logon.ops.gr/. Η περίοδος υποβολής ξεκίνησε στις 16 Μαΐου 2024, στις 08:00 και λήγει στις 16 Ιουλίου 2024, στις 14:00.

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους εντός αυτών των προθεσμιών. Σε περίπτωση τεχνικών δυσκολιών, όπου δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική επισύναψη/υποβολή εγγράφων, οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν τα έγγραφα στην ταχυδρομική διεύθυνση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.