Ουσιαστική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στην έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου, στην Αργαλαστή, μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και του Δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού και Αντιδημάρχων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Δήμος Ν. Πηλίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, στο πλαίσιο του συντονισμού για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία και την εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα Πολιτικής Προστασίας, με ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποκατάσταση σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων φυσικών φαινομένων.
Η Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδράμει άμεσα τον Δήμο, όπου απαιτηθεί, με τη διάθεση προσωπικού, μηχανημάτων, μέσων και υλικών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Παράλληλα, εξετάστηκαν τεχνικά ζητήματα που αφορούν έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή, όπως η συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου, οι καθαρισμοί ρεμάτων και άλλα σχετικά αιτήματα του Δήμου.
Για κάθε θέμα που τέθηκε έγινε καταγραφή των απαιτούμενων ενεργειών και συμφωνήθηκαν χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.































