Δήμος Ρ. Φεραίου: Εκμετάλλευση χρηματοδοτήσεων, χρηστή διαχείριση οικονομικών και διαφάνεια

Τόνισε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας στην τελετή ορκωμοσίας

Στην εκμετάλλευση των χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομής, στην ορθολογική διαχείριση των οικονομικών, στη χρηστή διαχείριση και τη διαφάνεια θα βασιστεί η νέα Δημοτική Αρχή στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας στην τελετή ορκωμοσίας που έγινε την Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.
Ο κ. Νασίκας μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και είπε ότι η Δημοτική Αρχή έχει απόλυτη πλειοψηφία, την τίμησε η τοπική κοινωνία και οι συμπολίτες, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της τάξης του 57% και αυτό την επιφορτίζει με περισσότερες ευθύνες, ώστε να αποδείξει ότι πραγματικά αξίζαμε αυτή την μεγάλη επιλογή του κόσμου.
Τα έργα που δρομολογούνται
Επειδή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσό της τάξης των 19 εκ. €, που σχεδόν έχει συμβασιοποιηθεί για μεγάλα έργα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, από το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΠΕΣ «Φιλόδημος», ήδη τα πιο πολλά έργα δρομολογούνται.
Επίσης συμβασιοποιούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου η αποχέτευση Αερινού – Αγ. Γεωργίου και το υδρευτικό του Κεραμιδίου, αλλά και το έργο της τηλεμετρίας του δικτύου ύδρευσης, για εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΡΦ, επισήμανε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.
Η αναφορά του δημάρχου στους δημοτικούς συμβούλους και στους δημότες που γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου, ήταν ότι η Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει από την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, θα αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμη ευκαιρία χρηματοδότησης μικρών και μεγάλων έργων υποδομής, ενώ είπε ότι θα κυνηγήσει οποιαδήποτε νέα πρόταση στα νέα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
Ο κ. Νασίκας είπε ακόμη ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα δώσει, όπως και έκανε, ιδιαίτερη βαρύτητα στην ορθολογική διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, ο οποίος σήμερα είναι σε ένα άριστο επίπεδο, καθώς δεν οφείλει σε κανένα προμηθευτή, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει με την ίδια χρηστή διαχείριση και διαφάνεια, ώστε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Έμφαση στον τουρισμό

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Δ.Α. προσπάθησε στην προηγούμενη θητεία με διάφορους τρόπους, να εντάξει στον τουριστικό χάρτη της χώρας τον Δήμο, που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, μεγάλη ιστορία και βρίσκεται σε έναν τόπο που πρέπει να αναδειχτεί, ώστε να γίνει ελκυστικός τόπος προορισμού.
Όπως εξήγησε, στο Δήμο βρίσκεται η λίμνη Κάρλα και το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού, ενώ η βαριά κληρονομιά του Ρήγα Βελεστινλή, οι αρχαίες Φερρές και ο σύγχρονος Δήμος, είναι το μεγάλο στοίχημα της νέας θητείας, ώστε να προσελκύσει κόσμο.
Ο κ. Νασίκας, τόνισε ότι εδώ και δύο μήνες, ήδη έχει στηθεί μια ομάδα τουριστικής προβολής, σήμερα ολοκληρώνεται ένας πλήρης τουριστικός οδηγός για όλα τα σημεία του Δήμου, που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα και θα σταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας και στους συλλογικούς φορείς, διαδικτυακά θα στηθεί ένα ιστότοπος, ώστε να πληροφορηθεί ο κόσμος, τι ακριβώς μπορεί να επισκεφτεί.

Πρόγραμμα περιήγησης

Περιγράφοντας ένα τουριστικό τουρ στο Δήμο, ο δήμαρχος είπε ότι το ξεκίνημα γίνεται από το κέντρο πληροφόρησης του Στεφανοβικείου, όπου με ψηφιακό τρόπο ο επισκέπτης μαθαίνει για τη λίμνη Κάρλα.
Ακολουθεί περιήγηση στη λίμνη Κάρλα και καταλήγει στα Κανάλια στο πανέμορφο Μουσείο, όπου ο επισκέπτης θα μάθει τα πάντα για τον λιμναίο πολιτισμό.
Το πρόγραμμα στη συνέχεια, περιλαμβάνει επίσκεψη στο Βελεστίνο, όπου βρίσκεται ο εκθεσιακός χώρος του Ρήγα Βελεστινλή, όπου μάλιστα φυλάσσεται μια από τις 54 γνήσιες χάρτες, που είχε τυπώσει στη Βιέννη ο Ρήγας.
Στη συνέχεια η διαδρομή, οδηγεί στο Κεφαλόβρυσο και την Υπέρεια Κρήνη και καταλήγει στο χώρο που βρισκόταν το σπίτι που γεννήθηκε ο Ρήγας, όπου σήμερα υπάρχει το άγαλμά του, το πηγάδι που ήταν το σπίτι του, διότι το σπίτι είναι στον Αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκεται και η Ακρόπολη των Φερρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.