Δήθεν αστυνομικός απέσπασε 5.000 € από ηλικιωμένο στην Ευξεινούπολη

Του είπε ότι η κόρη του χτύπησε σε τροχαίο ατύχημα παιδί

Θύμα απάτης δύο αγνώστων έπεσε σήμερα το μεσημέρι ένας 84χρονος στην Ευξεινούπολη Αλμυρού. Ο ένας τον απασχολούσε επί μια ώρα στο τηλέφωνο, παριστάνοντας τον αστυνομικό και ο δεύτερος πήγε από το σπίτι του, όπου του παρέδωσε 5.000 €!

Συγκεκριμένα, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με τον ηλικιωμένο γύρω στις 11 το [ρωί και προσποιούμενος τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε πως η κόρη του ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα παιδί.

Προκειμένου να γλυτώσει την κόρη του, ο ηλικιωμένος δέχθηκε να καταβάλλει το ποσό των 5.000 € σε συνεργό του δράστη που του μιλούσε στο τηλέφωνο και παρίστανε τον αστυνομικό που θα μετέβαινε στο σπίτι του.

Μάλιστα προκειμένου να μην επικοινωνήσει ο ηλικιωμένος με την κόρη του, ο δράστης τον κράτησε σχεδόν μία ολόκληρη ώρα στο τηλέφωνο, προκειμένου ο συνεργός του να μεταβεί στο σπίτι.

Όταν ο συνεργός, που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρούχα έφθασε στο σπίτι, ο ηλικιωμένος παρέδωσε τα χρήματα και όταν ο συνεργός τράπηκε σε φυγή και ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με την κόρη του, διαπίστωσε την απάτη και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Αλμυρού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.