Δώδεκα συλλήψεις από τα Λιμεναρχεία της 4ης ΠΕΔΙΛΣ τον Δεκέμβριο

Πολλοί έλεγχοι και παραβάσεις για διάφορα αδικήματα

Δώδεκα άτομα συνέλαβαν τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας που ανήκουν στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, που εδρεύει στο Βόλο, τον Δεκέμβριο του 2020, διάστημα στο οποίο έγιναν πέντε διακομιδές από τα νησιά των Σποράδων προς το λιμάνι του Βόλου, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με τον μηνιαίο απολογισμό, τον μήνα Δεκέμβριο του 2020 έγιναν 12 συλλήψεις και συγκεκριμένα μια για παράβαση, οκτώ για οδήγηση χωρίς δίπλωμα, ενός ατόμου για κλοπή ναυτιλιακού εξοπλισμού και ενός για ανατίναξη μηχανήματος ΑΤΜ.

Τον περασμένο μήνα έγιναν πέντε διακομιδές ασθενών, οι τέσσερις από τις οποίες με ιδιωτικά σκάφη από λιμάνια των Β. Σποράδων προς τον λιμένα Βόλου.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 245 έλεγχοι τροχαίας αστυνόμευσης και βεβαιώθηκαν 244 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 43 έλεγχοι έλεγχοι εφαρμογής του Αντικαπνιστικού Νόμου σε Επιβατηγά / Οχηματαγωγά πλοία και Κ.Υ.Ε. σε χώρους αρμοδιότητας της 4ης ΠΕΔΙΛΣ με αρνητικά αποτελέσματα.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου κατασχέθηκαν 6,5 γρ. Ινδικής Κάνναβης, ενώ στο πλαίσιο της Λιμενικής Αστυνομίας βεβαιώθηκαν συνολικά 63 παραβάσεις και συγκεκριμένα 39 Γενικού Κανονισμού Λιμένα, οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, τρεις παραβάσεις λοιπών διατάξεων, και 13 Αλιευτικές παραβάσεις, με κατάσχεση αλιευμάτων 890 άτομα ολοθούριο, 59 κιλά χταπόδια και 2,8 κιλά διάφορα ψάρια.
Από τα Λιμεναρχεία αρμοδιότητας της 4ης ΠΕΔΙΛΣ επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 60.350 €.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωναϊού COVID-19 ,από τις Λιμενικές Αρχές διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω, σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια. Τον Δεκέμβριο διενεργήθηκαν 950 έλεγχοι σε δρομολογημένα επιβατηγά πλοία καθώς και σε τουριστικά ημερόπλοια, τόσο προ απόπλου όσο και εν πλω χωρίς να διαπιστωθούν παραβάσεις και 18.009 έλεγχοι των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, όπου βεβαιώθηκαν 133 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 39.600 €.

Τέλος, οι Λιμενικές Αρχές Βόλου και Αλιβερίου (υπαγωγής Κ.Λ. Χαλκίδας) ενισχύθηκαν με αντίστοιχα ένα πλωτό περιπολικό ταχύπλοο σκάφος ικανών επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Τα πλωτά σκάφη αναμένεται να συμβάλουν τόσο στην αναβάθμιση της αστυνόμευσης όσο και στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επέμβαση σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης των ανωτέρω Λιμενικών Αρχών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος νομιμότητας και ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.