Δωρεά αντιδραστηρίων από την ΑΓΕΤ στο Νοσοκομείο μετά από παρέμβαση του βουλευτή Κων. Μαραβέγια

Ποσότητα αντιδραστηρίων για τη διενέργεια τεστ κορωνοϊού, ικανή να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα προσφέρει άμεσα η ΑΓΕΤ στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η δωρεά εξασφαλίστηκε σε συνέχεια της καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας με τη διοίκηση του Ομίλου Ηρακλής.

Ειδικότερα, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε την περασμένη Τετάρτη με τη διευθύντρια της εταιρείας στην Αθήνα κ. Παρασκευή Ιωαννίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για τον χρόνο παραλαβής των ISOBOX που θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας Βόλου και Αργαλαστής. Αφού ενημερώθηκε ότι οι οικίσκοι θα βρίσκονται στα σημεία εγκατάστασης την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, ζήτησε επίσης να εξεταστεί το ενδεχόμενο δωρεάς αντιδραστηρίων και μοριακού αναλυτή στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, για την αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την καλύτερη θωράκιση του νοσηλευτικού ιδρύματος απέναντι στον κορωνοϊό.

Δυο ημέρες μετά, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ο κ. Μαραβέγιας πληροφορήθηκε από την κ. Ιωαννίδου ότι το αίτημα εγκρίθηκε και παρέπεμψε την εταιρεία για περαιτέρω συνεννοήσεις στον προϊστάμενο του Βιοχημικού Τμήματος του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ηλία Τογκουσίδη, με τον οποίο είχε και ο ίδιος επικοινωνία.

«Δεν παίρνω πίσω τα όσα έχω πει για το ζήτημα του μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια δωρεά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας για τη διαχείριση και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων COVID-19, είναι σημαντική.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη έλθει σε επαφή με τον προμηθευτή του «Αχιλλοπούλειου», προκειμένου να διευθετηθούν τα διαδικαστικά ζητήματα και το ταχύτερο δυνατόν να γίνει η προμήθεια της μεγάλης ποσότητας αντιδραστηρίων που θα καλύψουν για ικανό χρονικό διάστημα την ευρύτερη περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.