Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους της Αλοννήσου

Από γιατρούς της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην Αλόννησο θα μεταβούν από σήμερα 5 έως και τις 11 Ιουλίου, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα σε περίπου 300 κατοίκους του νησιού, γιατροί της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, «η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Διδακτορικής Διατριβής του κ. Πέτρου Κάσσα με τίτλο «Συσχέτιση Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, Συνδρόμου Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου, Συνδρόμου Ανήσυχων Ποδιών και Γνωσιακής Λειτουργίας με την Εργασιακή Αποδοτικότητα, τη Μεσογειακή Διατροφή και τη Πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένης νησιώτικης περιοχής».
Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα πλαίσια της Διδακτορικής Διατριβής του κυρίου Πέτρου Κάσσα με τίτλο «Συσχέτιση Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, Συνδρόμου Αποφρακτικής Άπνοιας Ύπνου, Συνδρόμου Ανήσυχων Ποδιών και Γνωσιακής Λειτουργίας με την Εργασιακή Αποδοτικότητα, τη Μεσογειακή Διατροφή και τη Πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένης νησιώτικης περιοχής» θα πάνε στην Αλόννησο σήμερα 5 έως και τις 11 Ιουλίου με κλιμάκιο της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να διεξάγουν έρευνα σε περίπου 300 κατοίκους της Αλοννήσου.
Η έρευνα θα περιλαμβάνει τη συμπλήρωση επιστημονικών ερωτηματολογίων καθώς και μερικές κλινικές εξετάσεις. Οι κλινικές εξετάσεις θα περιλαμβάνουν: Εκτίμηση διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο (ροχαλητό). Σπιρομέτρηση. Οξυμετρία. Προσυμπτωματικό έλεγχο αναπνευστικών και καρδιολογικών διαταραχών. Καρδιογράφημα. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν δωρεάν. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αλοννήσου στην προσπάθεια αυτή αναλαμβάνει την γνωστοποίηση της έρευνας στους κατοίκους της Αλοννήσου καθώς και την οργάνωση των συναντήσεων των κατοίκων με το κλιμάκιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου. Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να κλείνουν ραντεβού στο Κέντρο Κοινότητας Αλοννήσου στο τηλέφωνο 2424350208, 9:00-14:00. Κέντρο Κοινότητας Αλόννησου. Δημαρχείο Αλόννησου, Πατητήρι
Τηλέφωνο: 2424350208, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.