Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στον Ριζόμυλο

Από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου

Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφο της, 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού, ενώ το 40 με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας της.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου λειτουργώντας ως αισθητήρας των αναγκών της τοπικής κοινωνίας με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών βρίσκεται πάντα κοντά σε κάθε γυναίκα, που βιώνει οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, οικονομική, κοινωνική, ψυχολογική). Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας (μία κοινωνική λειτουργός και δύο ψυχολόγοι) παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με τις αντίστοιχες υπηρεσίες. «Στέλνουμε ηχηρά το μήνυμα σε κάθε άτομο που βιώνει οποιαδήποτε μορφή βίας: « Είμαστε εδώ για σένα. Μη φοβάσαι, δεν είσαι μόνη», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Διοργανώνουν δε  ομιλία στο Ριζόμυλο,  στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΔΙΑΠΛΑΣΗ», την Τρίτη 28/11/2023 και ώρα 10:30 π.μ. με θέμα την βία και τους τρόπους αντιμετώπισης.

 

Σημειώνεται ότι η Πλατεία Ρολογιού στο Βελεστίνο φωταγωγήθηκε συμβολικά την 25η Νοεμβρίου με πορτοκαλί χρώμα, στέλνοντας με το φωτισμό του ρολογιού το μήνυμα ευαισθητοποίησης για την ημέρα.

 

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2425023794.

Email: [email protected]

Επίσης, υπάρχει η κεντρική τηλεφωνική γραμμή του δικτύου δομών, SOS 15900 που απαντά όλο το 24ωρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.