Δράση «Ομπρέλα»: Ενημέρωση και εμβολιασμός παιδιών της Αλοννήσου

Κενή πάνω από 10 χρόνια η θέση παιδιάτρου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

Σημαντική ήταν  η συνεισφορά στους κατοίκους της Αλοννήσου και ιδιαίτερα στα παιδιά , η επίσκεψη στις 29 και 30 Απριλίου των Παιδιάτρων που οργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και τον Δήμο Αλοννήσου  στο πλαίσιο της δράσης με την ονομασία «Ομπρέλα» που αφορά ενημέρωση του κοινού και διενέργεια εμβολιασμών των παιδιών. Η δράση «Ομπρέλα» θα πραγματοποιηθεί σε 10 απομακρυσμένους δήμους ανά την Ελλάδα.

Το διήμερο στην Αλόννησο  αφορούσε ομιλίες και ενημέρωση των γιατρών προς τους γονείς για τα εμβόλια HPV, Μηνιγγίτιδας τύπου Β και κατά της νόσου Sars-Cov2 παιδιών και ενηλίκων.

Επίσης  πραγματοποιήθηκε έλεγχος Εμβολιαστικής κάλυψης των παιδιών, συνταγογράφηση και διενέργεια υπολειπόμενων δόσεων εμβολίων, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τις παιδιάτρους Γεωργία Νταμάγκα Πρόεδρο Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Νομού Λάρισας και Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, Άννα Κατσάβα  μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων, Αναστασία Καούνα μέλος του Δ. Σ. της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Νομού Λάρισας  και Βασιλική Μαργαριτοπούλου μέλος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων Νομού Λάρισας  προερχόμενη από τον Βόλο, που αποτέλεσαν το κλιμάκιο των γιατρών που επισκέφτηκαν το νησί και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και σημείωσε ότι, «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία και ιδιαίτερα με την πρόληψη και την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, που παρέχονται δωρεάν, είναι σημαντικές για το νησί μας. Δυστυχώς η θέση παιδιάτρου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου(Π.Π.Ι.Α) παραμένει κενή πάνω από 10 χρόνια.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε σε κάθε τέτοια προσπάθεια και να δίνουμε    προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλειά μας, αλλά κυρίως στην ασφάλεια της υγείας των παιδιών μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.