Δυναμική η παρουσία των αγροτών της Μαγνησίας στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον αγρότη της περιοχής Κάρλας Δημήτρη Λουφόπουλο

Πρωτοφανές ήταν το μέγεθος και ο παλμός της συγκέντρωσης των αγροτών χθες στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αγρότες της Μαγνησίας έκαναν δυναμική παρουσία.
«Ούτε στις καλύτερες προσδοκίες μας δεν περιμέναμε τόσο μαζική συγκέντρωση με τέτοιο παλμό και τέτοια στήριξη από τον πληθυσμό της πρωτεύουσας», ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Δημήτρης Λουφόπουλος αγρότης της περιοχής Κάρλας.

Όπως ανέφερε, ενώ έμπαιναν τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, κόσμος στις δύο πλευρές των δρόμων και στις πεζογέφυρες, χαιρετούσε, σήκωνε τη γροθιά του, χειροκροτούσε και γενικά είδαν ένα πρωτοφανές κύμα στήριξης, κάτι που δεν πίστευε και ο ίδιος που το έζησε και ενώ οι αγρότες περίμεναν γκρίνια και διαμαρτυρίες για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

«Οι καιροί και οι γενιές αλλάζουν, προσπαθούμε να βρίσκουμε τρόπους κινητοποίησης λιγότερους δύσκολους για το ευρύ κοινό, μπήκαμε στην Αθήνα συντεταγμένα, τηρώντας τις οδηγίες της Αστυνομίας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο της πρωτεύουσας να κινηθεί και να μη δημιουργήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Λουφόπουλος.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κινητοποίηση κύλισε ομαλά και θα υπάρχουν αποτελέσματα, γιατί η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα με τη μαζικότητα που υπήρχε, την ειρηνική διαδήλωση και το δίκαιο των αιτημάτων.

Ο αγρότης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω, είχε ότι για άλλες κοινωνικές ομάδες είχε, για τους αγρότες δεν υπήρχε δημοσιονομικός χώρος, αλλά μετά την κινητοποίηση που είδε όλη η Ελλάδα και τη διάθεση να συνεχιστεί ο αγώνας, θα πρέπει να προσπαθήσει να ξύσει τον πάτο του βαρελιού και να βοηθήσει, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για τον αγροτικό κόσμο να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο.

Οι αγρότες επιστρέφουν σήμερα στο μπλόκο του Στεφανοβικείου, τα ξημερώματα έφτασαν όσοι είχαν μετακινηθεί με αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία και σε νέες συνελεύσεις θα αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Άμεση λύση για τα πλημμυρισμένα
Ο κ. Λουφόπουλος είπε ότι πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις για το θέμα των πλημμυρισμένων χωραφιών της Κάρλας, γιατί ήδη πέρασαν έξι μήνες και σαφείς απαντήσεις δεν δόθηκαν.
Όσον αφορά στις λύσεις που επεξεργάζεται η Περιφέρεια, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της προτάσεις του περιφερειάρχη, προκειμένου να αντληθούν τα νερά και οι αγρότες να μπορέσουν να επιστρέψουν στις καλλιέργειές τους.
Για το θέμα της επιβίωσης των αγροτών τα χωράφια των οποίων είναι κάτω από το νερό, ο αγρότες τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βρει άλλες δουλειές και άλλοι με την αρωγή που δόθηκε προσπαθούν να πορευτούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.